Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter-actrice (81) nog altijd zuur: 'Kreeg weinig betaald'

Miriam Margoyles Beeld © Getty Images

Miriam Margoyles (81), bekend of niet eens bekend door haar rol als Professor Stronk in een aantal 'Harry Potter'-films is nog altijd een beetje zuur over haar salaris destijds. Hoewel ze in twee van de films een bijrol speelt, vindt Miriam dat ze daar te weinig geld voor heeft gekregen. Dat zegt de actrice in gesprek met 'The Daily Mail'.

"Destijds heb ik er wel een paar keer om gemopperd"

Miriam is als Professor Stronk te zien in Harry Potter and the Chamber of Secrets en Harry Potter and the Deathly Hallows. Daar krijgt ze destijds 60.000 pond, omgerekend 69.000 euro voor. Toch tweemaal een modaal salaris, maar Miriam vindt het aan de lage kant. "Nu ben ik er niet meer rouwig om, want het heeft mij beroemd gemaakt. Maar destijds heb ik er wel een paar keer om gemopperd." Maar de 'beroemde' Miriam wilde het wel nog graag een keertje aanhalen.

Doodsoorzaak
lees ook:
Doodsoorzaak Harry Potter-acteur Robbie Coltrane bekend

Miriam had nooit verwacht zo beroemd te worden, zegt ze in het interview. "Fans volgen mijn op straat. Allemaal willen ze een foto met Professor Stronk." Van de films zelf is de actrice niet eens zo onder de indruk. Ze heeft ze niet allemaal gezien en bij sommige premières is ze in slaap gevallen.

Harry
lees ook:
Harry Potter-ster Daniel Radcliffe rouwt om collega 'Hagrid'
Bron: RTL Boulevard