Ga naar de inhoud
Entertainment

Zó werd de vastgelijmde klimaatactivist in Jinek weggehaald

Dit is hoe vastgelijmde klimaatactivist is weggehaald

02:16

Dinsdagavond lijmt klimaatactivist Jelle zich vast aan de talkshowtafel van 'Jinek'. Wanneer de reclame voorbij is, is hij plotseling weg. In het kader van transparantie vindt invalpresentator Beau van Erven Dorens (51) het belangrijk te laten zien hoe Jelle is weggehaald.

"Dit is gevaarlijk, jullie kunnen mij hier schade mee doen"

"Jullie kunnen mij niet op deze manier loshalen. Dit is gevaarlijk, jullie kunnen mij hier schade mee doen. Mijn veiligheid staat op het spel", zegt Jelle terwijl men probeert hem van de tafel te krijgen.

Vervolgens tilt een aantal mensen het tafelblad, met Jelle er nog op, op en loopt op die manier met hem weg. Als de medewerkers tot de conclusie komen dat de tafel niet door de deur past, besluiten zij de tafel schuin te houden. "Dan zakt hij er vanzelf vanaf." En dat gebeurt ook. Terwijl Jelle naar beneden glijdt, scheldt hij nog wel met een ziekte. "Ik val niemand aan. Ik doe helemaal niets. Ik verzet me niet, rustig maar. Je hoeft dit niet te doen. Ik verzet me niet!" schreeuwt hij nog.

Daarna krijgt Jelle het verzoek het pand te verlaten, waar hij ook mee instemt. "Zijn handen waren oké", legt Beau nog uit.

Klimaatactivist
lees ook:
Klimaatactivist lijmt zich live in Jinek vast aan tafel

Jelle was aanwezig om het te hebben over de recente acties in musea waarbij etenswaren op kunst werden gegooid, maar klom tijdens het gesprek op tafel en lijmde zichzelf vast. "Ik zit hier vast in een liveprogramma en ik ga het hier hebben over het klimaat en de ecologische crisis", begon de klimaatactivist zijn verhaal nadat hij plaatsnam op de tafel.

"Jullie hebben een plicht om eerlijk te berichten over de klimaat- en ecologische crisis. Een plicht die jullie niet nakomen. Het leven van ons allemaal staat op het spel. Het leven van jou staat op het spel", zei hij tegen Beau, die de actie 'niet heel sympathiek en beschaafd' noemde.

De actie zie je hieronder terug.

Activist lijmt zichzelf vast op tafel tijdens uitzending: 'Ons leven staat op het spel'

07:58
Bron: RTL Boulevard
Meer over