Ga naar de inhoud
Entertainment

Iliass verlaat Expeditie Robinson na ongeluk: 'Niet serieus genomen'

Iliass in Expeditie Robinson Beeld © RTL

In de negende aflevering van 'Expeditie Robinson' verlaat Iliass Ojja (34) vrijwillig het tropische strijdtoneel. Op dag twintig van de expeditie trapt de acteur per ongeluk met zijn voet in een aangespoelde naald. Als hij niet de medische hulp en aandacht krijgt die hij wil, besluit Iliass om op de boot (die hem naar het vliegveld brengt) terug naar huis te stappen.

Let op, dit artikel bevat spoilers. 

"Je weet niet waarvoor die naald gebruikt is"

Iliass is 'heel erg geschrokken' van het ongeluk met de naald. "Zoiets verwacht je niet", begint hij zijn verhaal. "Toen ben ik mijn voet gaan ontsmetten en heb ik de naald meegenomen voor onderzoek, want je weet niet waarvoor die naald gebruikt is. Die gedachte maakte me angstig."

Illias Ojja stapt op: 'Voelde me niet serieus genomen'

01:27
Expeditie
lees ook:
Expeditie Robinson laat van zich horen na blunder in montage

Die avond is Iliass teleurgesteld als er geen dokter aanwezig is bij de eilandraad, terwijl hem dat wél is beloofd. "Daardoor ben ik 's nachts gaan malen. Toen de volgende ochtend de cameraploeg, en niet de dokter, van de boot afstapte, knapte er iets. Het voelde voor mij alsof ik niet serieus ben genomen en dat is de reden waarom ik heb besloten om uit de expeditie te stappen."

De acteur wil zich verder laten onderzoeken in Nederland. "Het gaat nu goed met me", zegt hij in een terugblik. "Natuurlijk vind ik het ongelofelijk jammer, want ik heb het tot dag twintig enorm naar m'n zin gehad. Ik heb vrienden gemaakt voor het leven. Natuurlijk had ik veel langer willen blijven. Dit was altijd al een droom van mij, maar misschien had het zo moeten zijn."

Dennis
lees ook:
Dennis uit Expeditie Robinson staat anders in het leven na overlijden zoontje

Niet veel later gaan de andere expeditieleden door met het spel. De captains battle wordt gewonnen door team Groen met Vincent als kopman. De winst betekent dat zijn team automatisch door is naar de samensmelting. De andere kandidaten moeten in individueel uitmaken wie niet aan mag schuiven bij het samensmeltingsdiner. Die twijfelachtige eer is toebedeeld aan Mike.

Wanneer hij afscheid neemt van de rest introduceren Nicolette en Rick echter een oude bekende aan de teleurgestelde Mike. Afvallerseiland is terug en Mike is de eerste bewoner. Terwijl hij opgelucht, maar ook geïrriteerd, naar het eiland afreist, genieten de andere kandidaten van het feestmaal.

Zodra het eten is genuttigd, zijn de expeditieleden alweer volop bezig met het spel. "De kaarten worden opnieuw geschud", aldus Chatilla. Hoe de kaarten erbij liggen, zien we in de volgende aflevering.

Devrim
lees ook:
Devrim naait team oor aan in Expeditie Robinson: 'Heel Nederland gaat jou haten'

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur bij RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan via Videoland.