Ga naar de inhoud
Entertainment

Leroy reageert op felle kritiek Chateau-kijkers: 'Doet me niet zoveel'

Maxime Meiland en Leroy Molkenboer Beeld © ANP

Leroy Molkenboer (30), de man van Maxime Meiland (26), heeft onlangs veel kritiek over zich heen gekregen van de kijkers van 'Chateau Meiland'. Hij zou namelijk te 'grofgebekt' zijn, vinden ze. Op Twitter spreken de fans zich fel uit over zijn taalgebreuk. Leroy reageert in een gesprek met 'Weekend' op alle commotie.

"Twitter is altijd negatief"

In de veelbesproken aflevering van Chateau Meiland reist de familie met de auto naar Frankrijk om terug te gaan naar het kasteel waar het allemaal begon: Chateau Marillaux. Voor deze lange autorit heeft Maxime wat broodjes klaargemaakt voor onderweg, alleen is ze deze uit alle haast vergeten. Leroy is hier niet blij mee. "Godverdomme, dan hebben we de hele dag geen vreten", schreeuwt hij geïrriteerd uit. Kijkers zijn op hun beurt niet blij met zijn taalgebruik. 'Mijn hemel, schoonzoon lief is net zo vriendelijk gebekt als de rest van dat zooitje', schrijft een kijker op Twitter. Een andere kijker is het hier mee eens: 'Die Leroy zit ook al snel op het sjieke intelligente communicatie niveau van de familie.'

Leroy reageert nu op alle kritiek en laat weten dat het hem allemaal koud laat. "Dat doet me niet zoveel. Twitter is altijd negatief. En de mensen die hadden gereageerd onder die berichten over mij waren allemaal positief en het ook met me eens."

Chateau-kijkers
Lees ook:
Chateau-kijkers veroordelen 'grofgebekte' Leroy: 'Net zo sjiek als het hele zooitje'

Ook Maxime vindt het allemaal onnodige commotie: "Het is gewoon een schat. Lee is alles wat ik wil: lief, zorgzaam, knap. Het voelt heel erg yin en yang bij ons. We vullen elkaar heel goed aan." Ze legt uit dat ze zichzelf ook vaak vloekend terug ziet op televisie: "Dan denk ik met dat schelden ook weleens: o, wat erg! Maar aan de andere kant denk ik dat iedereen wel eventjes het k-woord of weet ik het wat zou uitspreken als je je klaargemaakte broodjes bent vergeten terwijl je nog zo'n enorme rit moet maken." Maxime heeft vooral veel medelijden met Leroy, vertelt ze. 

Heb je de aflevering van Chateau Meiland gemist? Terugkijken kan hier.

Kibbelende
Lees ook:
Kibbelende Maxime en Leroy zorgen voor irritatie: 'Net Jut en Jul'

Gelukkig voor Leroy kan hij goed omgaan met kritiek, want nu hij getrouwd is met Maxime zal hij nog veel te maken krijgen met de kritische kijkers van Chateau Meiland. 

Video: Het intieme sprookjeshuwelijk van Maxime Meiland en Leroy

06:44