Ga naar de inhoud
Entertainment

Stromae droomt van winnen Grammy Award: 'Erkenning van mijn werk'

Stromae Beeld © ANP

Stromae (37) hoopt ooit in zijn carrière een Grammy Award op te mogen halen. "Dat is een droom voor mij", zegt de Belgische artiest in een interview met 'Rolling Stone'. Het blad tipt de zanger als mogelijke genomineerde voor de komende editie.

"Als Franstalige zanger zou het nog specialer zijn"

"De Grammy's zijn een van de meest prestigieuze ceremonies ter wereld, dus daar droom je als artiest natuurlijk van. Als Franstalige zanger zou het nog specialer zijn. Het zou een echte erkenning zijn van mijn werk buiten Europa", aldus Stromae.

Stromae
Lees ook:
Stromae wil mensen raken met zijn songteksten: 'Luisteraar moet zich kunnen herkennen'

In het verleden wonnen slechts twee Belgen een Grammy: Gotye won in 2013 de prijs voor lied van het jaar met 'Somebody That I Used To Know' en in 1964 sleepte zangeres Sœur Sourire met 'Dominique' het beeldje voor beste gospelsong binnen.

Rock
Lees ook:
Rock Werchter-fans opgelet! Stromae eerste headliner van 2023

"Het zou geweldig zijn om aan te sluiten in die selecte club", zegt Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver. "Ik vind die nummers trouwens geweldig. Maar het zou ook aantonen dat je, zelfs als je uit een klein land als België komt, grootse dingen kan bereiken."

De 65e editie van de Grammy Awards vindt plaats op 5 februari in Los Angeles. De nominaties worden op 15 november bekendgemaakt.

Giorgio Hokstam 'helemaal weggeblazen' door concert Stromae

03:57