Ga naar de inhoud
Entertainment

Robert de Hoog reageert woest op schrappen OneLove-actie: 'Fuck de KNVB'

Robert de Hoog Beeld © ANP

Robert de Hoog (33) heeft met ongenoegen gereageerd op het schrappen van de voor november beoogde OneLove-actie van voetbalbond KNVB. 'Fuck de KNVB', schrijft de acteur zaterdag op Instagram. Ook Youtuber Robbert Rodenburg (24) deelt het statement van Robert op zijn Instagram-pagina.

"Door binnen een maand opnieuw met de OneLove-band te gaan spelen, zal de nadruk hierdoor op andere zaken liggen dan op het gebaar dat je wil maken"

De KNVB schrapte de OneLove-actie vanwege de ophef die ontstond omdat aanvoerders Orkun Kokcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) weigerden de OneLove-aanvoerdersband te dragen. "Door binnen een maand opnieuw met de OneLove-band te gaan spelen, wat nog slechts een idee was, zal de nadruk hierdoor op andere zaken liggen dan op het gebaar dat je wil maken. Dan schiet je je doel voorbij, vandaar dat besloten is om dit nu even niet te doen", aldus een woordvoerder van de KNVB vrijdag.

COC
Lees ook:
COC en Roze Kameraden niet blij met OneLove-reactie KNVB

COC Nederland, de landelijke lhbti-belangenorganisatie, noemde het schrappen van de voor november beoogde OneLove-actie van voetbalbond KNVB in een reactie 'onbegrijpelijk'. De Roze Kameraden, de lhbti-supportersgroep van Feyenoord, spraken van 'een gemiste kans'.

Ook
Lees ook:
Ook RTL en RTL Boulevard sluiten zich aan bij #OneLove

Oranje Leeuwen brullen niet zo hard over mensenrechten in Qatar

05:53