Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers steunen Natasja Gibbs bij stoppen Kamp van Koningsbrugge

Natasja Gibbs in Kamp van Koningsbrugge Beeld © NPO1/AVROTROS - screenshot van Kamp van Koningsbrugge 20-10-2022

Natasja Gibbs (43) is de volgende afvaller in 'Kamp van Koningsbrugge', maar ze heeft de sympathie van de kijker. Natasja merkt dat haar faalangst groter is dan ze ooit had gedacht.

"Ik heb als kind een vrij gewelddadige opvoeding gehad"

Aan het begin van de aflevering zegt Natasja nog dat ze heel blij is dat ze meedoet aan het programma. Ze durft zichzelf te complimenteren. "Ik ben trots op ons. En op mezelf." Al snel blijkt waar Natasja diep van binnen mee struggelt. "Het is eigenlijk de manier waarop ik ben opgevoed. Ik weet eigenlijk niet anders dan dat ik niet voldoe aan een bepaalde maatstaaf en dat het niet altijd goed genoeg is."

Ze gaat verder over haar jeugd. "Ik heb als kind een vrij gewelddadige opvoeding gehad. Dat vormt je enorm. Dat zorgt ervoor dat je altijd op je hoede bent. Dus ik begrijp diep van binnen wel waar die onzekerheid vandaan komt."

Defensie
Lees ook:
Defensie niet langer betrokken bij Kamp van Koningsbrugge

Dan komt de volgende opdracht. De deelnemers moeten met een kaart en kompas door een donker bos lopen. En dat is een probleem voor Natasja, want zij is bang voor het donker. Toch zet ze door. En dat zien de instructeurs ook. "Aan de motivatie ligt het echt niet, ze is een echte doorzetter."

De instructeurs besluiten met Natasja te praten. Ze hebben door dat de training fysiek en mentaal te zwaar voor haar is. Natasja legt uit: "Ik wil van dat gezeik af. M'n eigen gezeik. Ik ben degene die mezelf in de weg zit. Ik ben continu in gevecht met mezelf. Ik wil ook niet zoveel janken de hele tijd. Ik ben heel boos op mezelf." Ze geeft aan dat ze niet wil falen. De instructeurs denken dat Natasje eraan onderdoor gaat. Ze willen graag dat ze stopt, omdat het te diep zit. Natasja barst in huilen uit. 

Niels
Lees ook:
Niels Gomperts heeft 'zeker spijt' van exit Kamp Van Koningsbrugge

Even later komt presentator Jeroen van Koningsbrugge haar troosten. "Ik voer dit gevecht al m'n hele leven. Ik ben zo geprogrammeerd. Ik ben al zo sinds kleins af aan. Het is er zo bij mij ingeramd. Er is mij altijd verteld dat ik dingen niet waard ben of niet goed genoeg ben. Ik dacht dat ik er hier vanaf zou komen, maar ook hier zit ik mezelf in de weg. Ik weet niet of ik er ooit af kom. Ik had het voor geen cent willen missen", vertelt Natasja aan hem.

Kijkers leven met haar mee. 'Team Natasja. Zoveel respect voor haar strijdlust!', zegt iemand. En een ander schrijft: 'Natasja, zo klein als je bent. Zo groot ben je als persoon!' Een kijker complimenteert haar: 'Natasja is een wereldwijf.'

Kamp van Koningsbrugge zie je elke donderdag om 20.30 uur op NPO1. De aflevering kijk je hier terug