Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter-ster Tom Felton open over drankproblemen

Tom Felton Beeld © ANP

Tom Felton (35) werd door zijn rol als Draco Malfoy in de 'Harry Potter'-filmreeks in een klap wereldberoemd, maar die roem had ook een keerzijde. In zijn recent verschenen autobiografie 'Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard' schrijft de acteur over zijn problemen met drank en mentale gezondheid.

"Ik ben niet langer bang om te zeggen: 'Het gaat niet goed met me'"

De acteur schrijft dat hij als twintiger zwaar begon te drinken om te ontsnappen aan zijn problemen. De situatie werd uiteindelijk zo erg dat zijn manager, toenmalige vriendin en agent een interventie pleegden omdat ze bezorgd waren over het drankgebruik van de acteur. Hij liet zich opnemen in een afkickkliniek, maar lang hield hij het daar niet uit. Na 24 uur 'ontsnapte' hij al. Bij een andere kliniek werd hij er al na drie weken uitgegooid omdat hij zich niet aan de regels hield.

Harry
Lees ook:
Harry Potter-ster Daniel Radcliffe rouwt om collega 'Hagrid'

Pas jaren later, toen hij zich opnieuw inschreef voor een kliniek, hield hij het wel vol. De acteur beschreef het als een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven, maar het was voor hem een belangrijk moment. "Ik ben niet langer bang om te zeggen: 'het gaat niet goed met me'."

Tom
Lees ook:
Tom Felton stelt fans gerust: 'Ik ben aan de beterende hand'

De Harry Potter-ster hoopt dat hij door het delen van zijn verhaal mensen kan helpen. "Net als hoe we allemaal fysiek ziek worden in ons leven, zijn we ook wel eens mentaal ongezond. Dat is geen schande. Het is geen teken van zwakte."

Boek Harry Potter viert 25e verjaardag

05:09
Bron: ANP/RTL Boulevard