Ga naar de inhoud
Entertainment

Jamie Lee Curtis: 'Ik was verslaafd aan pijnstiller'

Jamie Lee Curtis Beeld © ANP

Matthew Perry (53) heeft in Jamie Lee Curtis (63) iemand die achter hem staat en bovendien dezelfde ervaring deelt met de acteur die jarenlang kampte met een alcoholverslaving. Op Instagram zegt de actrice dat zij zelf lang verslaafd was aan Vicodin, een sterke pijnstiller.

"Weet alsjeblieft dat je niet alleen bent"

Jamie Lee doet haar verhaal naar aanleiding van het interview dat Matthew Perry gaf aan het tijdschrift People, waarin hij ingaat op zijn alcoholverslaving die hij ook uitgebreid behandelt in zijn aanstaande memoires. "Ik ben zo blij dat Matthew zijn geheim deelt zodat anderen zich kunnen realiseren hoe sterk verslaving kan zijn en dat je hulp kan zoeken", schrijft de actrice bij een foto van de cover van het blad.

Friends-acteur
Lees ook:
Friends-acteur Matthew Perry: 'Ik was zo vaak bijna dood'

"Ik ben nu 24 jaar afgekickt van een Vicodin-verslaving", bekent de 63-jarige Amerikaanse. Pas toen een journalist voor het tijdschrift Esquire schreef over zijn eigen verslaving met de sterke pijnstiller, realiseerde Jamie Lee Curtis pas dat ze niet de enige was. "Dat was het keerpunt voor mij om hulp te zoeken", aldus de actrice. "Wie dit leest en ook worstelt met verslaving, weet alsjeblieft dat je niet alleen bent en dat er genoeg anderen zijn die deze 'ziekte' delen en ervan hersteld zijn."

Jamie
Lees ook
Jamie Lee Curtis heeft eigen Halloween-films nooit gezien: 'Geen fan'