Ga naar de inhoud
Entertainment

Familie George Floyd klaagt Kanye West aan om omstreden interview

Beeld © ANP

De familie van George Floyd start een rechtszaak tegen Kanye West (45). De Amerikaanse rapper beweerde in de podcast 'Drink Champs' op Youtube dat George Floyd niet is overleden door verstikking tijdens een politie-optreden, maar aan de gevolgen van de pijnstiller fentanyl.

De familie van George klaagt Kanye voor ruim 250 miljoen euro aan wegens het verspreiden van valse informatie. De aanklacht wordt ingediend namens de dochter van Floyd, maar door haar moeder Roxie Washington omdat ze zelf nog minderjarig is.

Het interview met Kanye is inmiddels offline gehaald. In de aflevering doet de rapper meerdere antisemitische uitlatingen. Voordat de aflevering van de podcast werd verwijderd van YouTube en hiphop-platform Revolt TV, bood podcast-presentator Victor Santiago al zijn excuses aan voor het gesprek. "Ik voelde mij verschrikkelijk toen ik het interview terugkeek", aldus de presentator in het radioprogramma The Breakfast Club.

YouTube
lees ook:
YouTube verwijdert omstreden interview met Kanye West

De Amerikaanse zwarte man George Floyd werd in 2020 in Minneapolis gedood door politieagenten. Zijn overlijden, en ook die van onder anderen Breonna Taylor die in haar eigen woning werd doodgeschoten, zorgden voor massale protesten tegen raciaal onrecht en politiegeweld.

Vorige week zou Kanye West eigenlijk in het Amerikaanse tv-programma The Shop komen praten over de ophef die over hem was ontstaan na een reeks antisemitische tweets. Hij gebruikte zijn spreektijd om nog meer antisemitische stellingen te herhalen, reden voor CEO Maverick Carter om de aflevering met de rapper niet uit te zenden.

Rapper
lees ook:
Rapper Kanye West koopt omstreden sociaal netwerk Parler