Ga naar de inhoud
Entertainment

Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen

Acteur Jon van Eerd (62) stopt met zijn alter ego Harrie Vermeulen. In de voorstelling 'Zo Vader Zo Zoon' kruipt Jon na vijftien theatervoorstellingen voor het laatst in de huid van Vermeulen, maakte hij dinsdag bekend in 'Tijd voor MAX'.

"Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust"

"Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft", stelt Jon. "Harrie heeft in een periode van meer dan twintig jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen."

Jon
lees ook:
Jon van Eerd nodigt minister uit voor gesprek over cultuursector

In de voorstelling woont Harrie Vermeulen bij zijn succesvolle zoon Junior (Joey Schalker) in huis. Dit leidt tot botsingen met de arrogante en zelfingenomen secretaresse (Nandi van Beurden) van Junior, die vastbesloten is haar baas aan de haak te slaan. 'Zo Vader Zo Zoon' is nog tot en met april in de Nederlandse theaters te zien.

Het afscheid van Harrie betekent niet dat Jon stopt met theatermaken. Hij blijft nog schrijven en regisseren voor zijn productiehuis Pretpakhuis.