Ga naar de inhoud
Entertainment

Khalid Kasem ligt niet wakker van kritiek presentatieskills: 'Misschien is dat naïef'

Khalid Kasem Beeld © Annemieke van der Togt/BNNVARA

Sinds het einde van 'De Wereld Draait Door' in 2020 heeft de NPO moeite om het gat op te vullen. Na 'De Vooravond' doen Sophie Hilbrand (47) en Khalid Kasem (44) een poging met 'Khalid & Sophie', maar ook daar komt veel kritiek op. In de nieuwe editie van 'LINDA.' vertelt Khalid alle kritiek niet 'chill' te vinden, maar erin blijven hangen doet hij niet. "Als iemand op straat iets vervelends naar me roept, blijf ik daar niet bij stilstaan. En dat doe ik ook niet als een recensent iets schrijft", stelt hij.

"Als iemand op straat iets vervelends naar me roept, blijf ik daar niet bij stilstaan. En dat doe ik ook niet als een recensent iets schrijft"

Dat hij regelmatig een draai om zijn oren krijgt van tv-recensent Angela de Jong, daar trekt Khalid zich niets van aan. Wat hij alleen lastig vindt, zo vertelt hij in het tijdschrift, is dat mensen 'zo snel conclusies trokken'.

"We waren net bezig; je moet het publiek ook aan ons laten wennen. Maar misschien is dat naïef, misschien mag je niet te veel tijd krijgen om erin te komen als je primetime een programma presenteert op NPO 1. Dat is toch de Champions League", aldus de presentator.

Khalid
Lees ook:
Khalid Kasem over carrièreswitch: 'Ik wilde nooit presentator worden'

Toch geeft hij de critici ook wel een beetje gelijk. Als hij zijn eerste show nu terugkijkt, herkent hij zichzelf bijna niet. "Mijn naasten hadden hetzelfde", verduidelijkt hij. "Dat verstarde, die blik… Ik raakte naar binnen gekeerd, probeerde me vast te houden aan het draaiboek. Ik stierf duizend doden, live op televisie. Dat was niet fijn. (…) Er zit altijd spanning op, maar de spanning die ik in het begin voelde, is wel een beetje weg."

Inmiddels vindt Khalid het maken van een talkshow 'magisch'. Hij vertelt: "Het is natuurlijk maar tv en je moet het niet groter maken dan het is, maar het gevoel dat er aan die tafel iets kan gebeuren, dat je het gesprek van de dag voert, de hartslag van de samenleving bent - ik vind een talkshow presenteren het allergaafste wat er is."

Sophie
Lees ook:
Sophie Hilbrand over ontslag Fidan en Renze: 'Had hen niet kunnen redden'

De nieuwe LINDA. ligt vanaf woensdag in de winkel. Khalid & Sophie is elke werkdag om 19.00 uur te zien bij NPO 1.