Ga naar de inhoud
Entertainment

YouTube verwijdert omstreden interview met Kanye West

Beeld © Getty Images

Een interview met Kanye West (45), waarin de rapper controversiële uitspraken doet, is van YouTube verwijderd. Kanye was te gast in de drie en een half uur durende podcast 'Drink Champs', die zondag online kwam. In de aflevering doet de rapper tal van antisemitische uitlatingen. Ook verkondigt hij dat George Floyd niet is overleden door verstikking tijdens een politie-optreden, maar aan de gevolgen van de pijnstiller fentanyl.

"Ik voelde mij verschrikkelijk toen ik het interview terugkeek"

Voordat de aflevering van de podcast werd verwijderd van YouTube en hiphop-platform Revolt TV, bood podcast-presentator Victor Santiago al zijn excuses aan voor het gesprek. "Ik voelde mij verschrikkelijk toen ik het interview terugkeek", aldus Victor in het radioprogramma The Breakfast Club.

Kanye
Lees ook:
Kanye West wil omstreden socialmedia-app Parler kopen

Vorige week zou Kanye eigenlijk in het Amerikaanse tv-programma The Shop komen praten over de ophef die over hem was ontstaan na een reeks antisemitische tweets. Hij gebruikte zijn spreektijd om nog meer antisemitische stellingen te herhalen, reden voor CEO Maverick Carter om de aflevering met de rapper niet uit te zenden.

Kanye
Lees ook:
Kanye West amper dag na terugkeer uitgesloten van Twitter