Ga naar de inhoud
Entertainment

Niels Gomperts heeft 'zeker spijt' van exit Kamp Van Koningsbrugge

Niels Gomperts Beeld © Elvin Boer

Kijkers van 'Kamp Van Koningsbrugge Special Edition' zien Niels Gomperts (31) in de eerste aflevering al de handdoek in de ring gooien. In de uitzending legt hij presentator Jeroen van Koningsbrugge (49) nog stellig uit waarom. Maar in een filmpje van achter de schermen zegt de acteur 'zeker spijt' te hebben van zijn beslissing.

"Ik voelde me het zwarte schaap in de groep"

In Kamp Van Koningsbrugge Special Edition ergert Niels zich zichtbaar aan de strenge commando's. Als de Penoza-acteur besluit om 56 minuten te slapen tijdens een opdracht krijgt hij een veeg uit de pan. Zijn straf: een nacht niet slapen en de wacht houden. Als hij dat hoort, zegt Niels 'ik stop' en trekt hij zijn naambadge af. De acteur legt daarna aan de commando's en Jeroen uit dat hij moeite heeft met autoriteit.

Kamp
Lees ook:
Kamp van Koningsbrugge-kijkers bekritiseren 'snelste afvaller ooit'

Nu deelt het programma een backstage-video waarin Niels aangeeft dat 'ie zich ook 'het zwarte schaap' in de groep voelt. "Ik had een dieptepunt bereikt en ik heb m'n naambadge eraf getrokken, omdat ik het gevoel had dat ik niet thuishoorde in de groep", aldus Niels.

Hij blikt terug op z'n abseil-dutje: "Tegen mij was gezegd: 'Jullie moet hier wachten'. Vervolgens zit de rest heel ergens anders." Niels voelt zich op dat moment 'in de steek gelaten' en 'afgestoten'.

Dat hij moeite zou hebben met autoriteit en orders opvolgen, is geen verrassing voor Niels. "Het was voor mij een uitdaging om te kijken of ik daarmee om kon gaan." Niet dus.

Edino
Lees ook:
Edino van Dorsten werd afgewezen voor Kamp van Koningsbrugge

Het is zijn eigen beslissing, maar balen doet Niels wel. "Als de spierpijn weg is en ik weer in mijn comfortzone zit, dan denk ik wel dat het iets is wat ik me een paar keer ga afvragen: had ik het niet anders moeten doen? Dan ga ik zeker spijt hebben, ja." 

Bekijk zijn reactie hieronder terug. 

Defensie
Lees ook:
Defensie niet langer betrokken bij Kamp van Koningsbrugge

Kamp van Koningsbrugge Special Edition is op donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 1.