Ga naar de inhoud
Entertainment

André Kuipers op ontdekkingsreis naar Mars in nieuw programma

André Kuipers Beeld © ANP

In 'Expeditie Mars' nemen André Kuipers (64) en presentator Klaas van Kruistum (46) de kijker mee op een ontdekkingstocht door de ruimte, met als eindbestemming de planeet Mars. Het zevendelige programma is vanaf 5 november te zien op NPO Zapp.

André vertelt vanuit de studio over alles wat er komt kijken bij een ruimtereis. Hij gebruikt tal van voorbeelden uit zijn eigen ervaring en verschillende proefjes en experimenten. In de eerste aflevering bereiden André en Klaas de kijkers voor op de lancering, en in de tweede aflevering nemen ze een kijkje in het International Space Station.

Britse
Lees ook:
Britse songfestivalzanger had ontmoeting met André Kuipers

Om te ervaren wat een mens moet kunnen om de reis naar Mars te maken, gaan verschillende presentatoren in elke aflevering een uitdaging aan. Zo moeten zij onder meer een paraboolvlucht maken waarin ze gewichtloosheid ervaren.

De kijkers kunnen via de app van Zapp thuis ook live meespelen met een test, waarin hun astronautenkennis wordt getest. De allerbeste speler thuis kan een meet & greet winnen met André Kuipers op school.

Honderden
Lees ook:
Honderden Nederlanders willen in schoenen André Kuipers stappen