Ga naar de inhoud
Entertainment

Holland's Got Talent-kandidaat verrast eigen vader in het publiek

Noah Tukker en vader in Holland's Got Talent Beeld © RTL/Videoland Holland's Got Talent seizoen 10 aflevering 7

'Holland's Got Talent'-kandidaat Noah Tukker (14) maakt al sinds zijn elfde muziek met zijn vader. Tijdens zijn optreden in de halve finale wil de rapper daarom in het bijzonder stilstaan bij zijn grootste steun en toeverlaat.

"Papa, deze is voor jou"

Nadat Noah de jury om de beurt te grazen neemt met zijn teksten, richt hij zich nog even in het bijzonder op zijn vader. De jonge rapper wil zijn hem namelijk in het zonnetje zetten. "Dames en heren, vandaag heb ik iemand meegenomen in de zaal. Het is mijn vader en hij heeft me superveel geholpen in de muziek. Dus papa, deze is voor jou." Noahs vader is zichtbaar verrast en heeft dit dus niet zien aankomen. Hij gaat voor zijn vader zitten en rapt voor hem: "Papa jij helpt zo vaak. Jouw hulp ben ik echt dankbaar. Het maakt niet uit als je kritisch bent, want hoe je me helpt is een uniek talent. (...) Lieve papa, ik wil je van harte bedanken voor wat je hebt gedaan voor me. Ik hou van al die late avonden. "

Oude
Lees ook:
Oude bekende krijgt na zesde poging gouden buzzer in HGT

"Wat lief", zegt presentator Jamai na het optreden over deze verrassing. Ook Noahs vader is onder de indruk van de act van zijn zoon. De woorden schieten hem - door emotie- even te kort. "Ik had het niet verwacht. Ik wist wat hij ging doen, maar dit stukje wist ik niet", vertelt hij over de surprise van Noah. De rapper legt vervolgens uit waarom hij zijn vader in de schijnwerpers heeft gezet: "Mijn ouders zijn gescheiden, dus ik ben om het weekend bij mijn vader. Dan zitten we het hele weekend in de schuur en dan werken we aan de muziek. Dat doen we samen en dat is supermooi om te doen." 

Amira
Lees ook:
Amira ging 7 jaar geleden viral met HGT-auditie, maar hoe gaat het nu?

Niet alleen Jamai heeft vol bewondering gekeken naar het optreden van Noah, want ook de jury is geëmotioneerd. Chantal was al onder de indruk van zijn rapkunsten, maar de teksten over zijn vader maakte de act volgens haar extra bijzonder: "Dat was echt de kers op de taart. Jij hebt het goed gedaan, maar papa en mama hebben ook een heel goed product hier afgeleverd." 

Na alle positieve commentaar heeft Noah ook nog eens een plekje weten te bemachtigen in de finale. De hele uitzending van Holland's Got Talent kan je nu terugkijken bij Videoland.