Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter-ster Daniel Radcliffe rouwt om collega 'Hagrid'

Daniel Radcliffe Beeld © ANP

Daniel Radcliffe (33) is verdrietig door het nieuws dat zijn 'Harry Potter'-collega Robbie Coltrane is overleden. De acteur noemt Robbie in een verklaring aan Amerikaanse media 'een van de grappigste mensen' die hij ooit heeft ontmoet. Vrijdag werd bekend dat de Schot op 72-jarige leeftijd is overleden.

"Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik hem heb mogen ontmoeten"

Daniel, die in de filmreeks de tovenaarsleerling speelt, herinnert zich goed hoe Robbie (Hagrid) hem en zijn andere collega's aan het lachen maakte. 'Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik hem heb mogen ontmoeten en met hem heb mogen werken en ik ben erg verdrietig dat hij is overleden. Hij was een geweldige acteur en een lieve man.'

Daniel
Lees ook:
Daniel Radcliffe kreeg rol Weird Al dankzij opmerkelijk lied

Harry Potter-schrijver J.K. Rowling heeft op Twitter gereageerd op de dood van de acteur. "Hij was een geweldig talent, compleet uniek en ik ben enorm bevoorrecht dat ik hem heb gekend, met hem heb gewerkt en enorm met hem heb kunnen lachen."

Daniel
Lees ook:
Daniel Radcliffe hekelt transfobe uitspraken J.K. Rowling

Coltrane speelde in alle acht films (2001-2011) de rol van Hagrid, de halfreus die jachtopziener is van de tovenaarsschool Hogwarts (Zweinstein).