Ga naar de inhoud
Entertainment

Nicki Minaj haalt uit naar organisatie van de Grammy Awards

Nicki Minaj Beeld © ANP

Nicki Minaj (39) is niet blij met de Recording Academy, de organisatie achter de uitreiking van de Grammy Awards. De rapper vindt het oneerlijk dat haar nummer 'Super Freaky Girl' niet is ingedeeld in de categorie rap, maar in pop. Volgens Nicki heeft ze daardoor veel minder kans om te winnen.

'Ik heb er geen probleem mee als ik uit de categorie rap wordt geplaatst, zolang we wel allemaal eerlijk worden behandeld', uit Nicki haar ongenoegen op Twitter. 'Als 'Super Freaky Girl' niet mee doet in rap, dan mag 'Big Energy' dat ook niet.' Daarmee verwijst ze naar het nummer van 'Latto', dat nog wel kans maakt in de categorie rap.

Nicki
Lees ook:
Nicki Minaj klaagt vrouw aan na beschuldigingen cokegebruik

De Amerikaanse rapper plaatste ook een video op Instagram waarin ze verder inging op de kwestie. Volgens haar is het besluit van de Recording Academy onderdeel van een 'gezamenlijke inspanning om nieuwere artiesten dingen te geven in plaats van mensen die het al vele jaren verdienen'.

Nicki
Lees ook:
Nicki Minaj neemt het op voor Britney Spears: 'Kevin is een clown'

De artieste is niet de eerste die boos is op de organisatie van de Grammy's. Onder anderen The Weeknd en Drake hebben zich kritisch uitgelaten over de organisatie van het muziekevenement. The Weeknd besloot de Grammy's te boycotten nadat hij in 2020 geen enkele keer werd genomineerd voor een Grammy, terwijl hij met zijn album After Hours wekenlang bovenaan de hitlijsten stond.

De nominaties voor de komende uitreiking in februari worden op 15 november bekendgemaakt.