Ga naar de inhoud
Entertainment

Defensie niet langer betrokken bij Kamp van Koningsbrugge

Kamp van Koningsbrugge Beeld © Elvin Boer

Defensie is niet meer betrokken bij het NPO-programma 'Kamp van Koningsbrugge'. Dat heeft de AVROTROS vrijdag gemeld. Bij de vorige twee edities werkte het Korps Commandotroepen (KCT) wel mee aan de reeks, waarin gewone mensen aan de training van de commando's worden onderworpen.

"De formule van Kamp van Koningsbrugge in het nieuwe seizoen niet meer voldoende aansluit op de manier waarop het KCT zich wil presenteren"

"Bij de afgelopen edities was het een voorrecht om de expertise en middelen van Defensie aan boord te hebben", meldt een woordvoerder van de AVROTROS. "Deze ervaring is zeer leerzaam geweest voor alle betrokkenen van het programma. Defensie en KCT hebben natuurlijk hun hoofdverantwoordelijkheden en verplichtingen om het land te dienen, daar ligt uiteraard de primaire focus. Nu gaat ieder weer zijn eigen weg."

Kamp
Lees ook:
Kamp van Koningsbrugge-kijkers bekritiseren 'snelste afvaller ooit'

Een woordvoerder van Defensie meldt in de nieuwe editie van de Defensiekrant dat de speciale commando's niet continu in de publiciteit willen staan. "Een rol speelt ook dat we de ‘mystiek’ van het KCT willen behouden en de formule van Kamp van Koningsbrugge in het nieuwe seizoen niet meer voldoende aansluit op de manier waarop het KCT zich wil presenteren", stelt hij in het magazine.

"Die kantelt langzaam maar zeker van infotainment naar entertainment, terwijl wij als professionele organisatie gezien willen worden. Het KCT produceert geen entertainment."

Edino
Lees ook:
Edino van Dorsten werd afgewezen voor Kamp van Koningsbrugge

Kamp van Koningsbrugge Special Edition is iedere donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Bekijk de eerste aflevering, die 967.000 kijkers trok, hier terug.