Ga naar de inhoud
Entertainment

Ed Sheeran deelt verhaal achter speciale foto met Queen Elizabeth

Ed Sheeran en koningin Elizabeth Beeld © Getty Images

Ed Sheeran (31) heeft bij 'The Late Show' with Stephen Colbert (58) het 'speciale' verhaal gedeeld achter een foto van zichzelf en de overleden Queen Elizabeth. Ook vertelt de zanger hoe het vijftigjarige troonjubileum van Elizabeth in 2002 hem inspireert om zijn muzikale carrière te starten.

"Ik hoop dat ik ook zo'n jongetje van 11 jaar oud kan inspireren"

Ed Sheeran ontmoet koningin Elizabeth voor het eerst redelijk vroeg in zijn carrière. "Ik had net een hit uitgebracht toen ik haar ontmoette", vertelt hij. Als de zanger Elizabeth een hand mag geven, heeft zij volgens hem een neutrale uitdrukking. "Maar ik zat naast een komiek die toen een grapje maakte, waardoor de koningin moest lachen terwijl ze mijn hand schudde. Dus ik heb een foto waarop het lijkt alsof ze blij is mij te zien."

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran geeft goede vriend Sam Smith marmeren penis van drie meter cadeau

Als Ed als 11-jarig jongetje naar het gouden jubileum van de Queen kijkt, nadat ze vijftig jaar op de troon zit, raakt hij geïnspireerd om een gitaar te kopen. "Ik speelde toen nog niet, maar zag Eric Clapton optreden met zijn gitaar. Ik had zoiets van: dat wil ik zijn. Ik wil een gitaar hebben en ik wil zingen op een podium", aldus de zanger. "Jaren later is dat precies wat ik doe. Ik hoop dat ik ook zo'n jongetje van 11 jaar oud kan inspireren."

Britse
Lees ook:
Britse Vogue brengt eerbetoon aan koningin Elizabeth