Ga naar de inhoud
Entertainment

Kamp van Koningsbrugge-kijkers bekritiseren 'snelste afvaller ooit'

Ruben Annink Beeld © AVROTROS/Kamp van Koningsbrugge

Tien bekende burgers gaan de uitdaging van hun leven aan door de opleiding van The Special Forces te volgen in 'Kamp van Koningsbrugge Special Edition'. De eerste aflevering kent direct een afvaller: Ruben Annink (24) stopt er tijdens de eerste opdracht mee.

"Attentie attentie, bezemwagen voor Ruben aub"

De cursisten komen midden in de nacht aan in de Ardennen: de locatie van Kamp Van Koningsbrugge Special Edition. Wie op een goede nachtrust hoopt, heeft pech. De cursisten moeten meteen aan de bak en staan aan het begin van een eindeloze geforceerde mars vol obstakels. Dwars door de nacht. ''Een nacht die waarschijnlijk niet iedereen zal halen'', aldus Ray.

Het uithoudingsvermogen van de tien cursisten wordt getest en angsten worden overwonnen. Wie deze test niet haalt, is singer-songwriter Ruben Annink. Met pijn in zijn knie (en ego) en compleet vermoeid gooit hij de handdoek in de ring. 

Dai
Lees ook:
Dai Carter uit Kamp van Koningsbrugge gaf werk als commando op voor kinderwens

Fans van het programma vinden het zonde dat Ruben nu al opgeeft: de zware opleiding is immers nog maar net begonnen. Weet de zanger wel waar hij aan is begonnen, vragen sommige kijkers zich af. En dat is niet de enige kritiek die hij te verduren krijgt, terwijl hij er zwaar doorheen zit in het programma. 

Natasja
Lees ook:
Natasja Gibbs over jeugd: 'Toen mijn vader op werk was, vluchtten wij'

Kamp van Koningsbrugge Special Edition is iedere donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Bekijk de aflevering hier terug.