Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda Hakeboom breekt door deelname Het Perfecte Plaatje: 'Mag weer meedoen aan het leven'

Linda Hakeboom emotioneel: 'Ik mag weer meedoen aan het leven'

01:11

Het nieuwe seizoen van 'Het Perfecte Plaatje' begint goed voor kandidate Linda Hakeboom (36). De documentairemaakster scoort direct tweemaal hoge ogen bij de jury. Haar deelname leidt niet alleen tot goeie cijfers, maar ook tot de nodige emoties.

"Ik word er nu een beetje emotioneel van"

Linda is in april van dit jaar kankervrij verklaard nadat er in 2020 borstkanker bij haar werd geconstateerd. Het zorgde ervoor dat Linda een tijdlang het ziekenhuis in, uit, in en weer uit moest. Inmiddels heeft ze de draad weer opgepakt.

"Ik ben een paar maanden klaar met chemotherapie en ik ben zo blij dat ik weer iets kan doen", zegt ze emotioneel na de eerste fotoshoot van het seizoen. Samen met duopartner Edwin Jonker moet Linda een foto maken binnen het thema 'sterk en zwak'.

Dit
lees ook:
Dit zijn de deelnemers van nieuw seizoen Het Perfecte Plaatje

"Het is zo bijzonder om weer überhaupt zoiets te mogen doen", vervolgt ze. "Ik word er nu een beetje emotioneel van, dat ik gewoon hier kan staan", zegt Linda, als de tranen in haar ogen springen. "Ik heb gewoon een foto gemaakt. Ik mag weer meedoen aan het leven."

Linda maakt direct indruk met haar eerste foto bij de jury. Voor het portret van een 'zwakke' Edwin krijgt ze een 8,3. Alleen haar duopartner Edwin en Maik de Boer scoren hoger voor deze opdracht.

Deelnemers
lees ook:
Deelnemers Het Perfecte Plaatje raden potentiële winnaar komend seizoen

Voor de tweede shoot moeten de bekende amateurfotografen een zogeheten splash-foto maken. Ze moeten een bepaald object in het water, of melk, of wat anders, laten vallen en een mooie foto maken van de splash die dan ontstaat. Linda heeft een aantal knikkers gekregen en al snel besluit dat ze haar foto om wil draaien. "Want als knikkers in het water vallen, ontstaan er een soort waterkolkjes. Als ik de foto dan omdraai, lijkt het net of de knikkers op pilaartjes van water staan."

En die creatieve gedachte kan de jury wel waarderen. Linda krijgt het hoogste cijfer, een 8,5, voor deze opdracht. Daarmee eindigt Linda de eerste week bovenaan de ranglijst. De beloning? Volgende week kan ze niet weggestuurd worden, wat er ook gebeurt.

Moet er iemand naar huis in de eerste aflevering?

04:43

Het Perfecte Plaatje zie je iedere woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan via Videoland.