Ga naar de inhoud
Entertainment

KRO-NCRV heeft contact opgenomen met oud-kandidaten Spoorloos

De KRO-NCRV heeft de afgelopen dagen contact opgenomen met deelnemers van het programma 'Spoorloos' die in het verleden in Colombia via een specifieke tussenpersoon biologische ouders hebben gevonden. Dat heeft de omroep maandagavond laten weten in reactie op de aankondiging van een aflevering van het RTL-programma 'Oplichters' aangepakt die dinsdag te zien is.

"Ondanks een verzoek daartoe van onze kant, is ons het vooraf bekijken van de uitzending geweigerd"

Journalist Kees van der Spek zegt in zijn programma aan te tonen dat via het programma Spoorloos een of twee mensen in Colombia aan de verkeerde biologische familie zouden zijn gekoppeld. Kees geeft maandagavond in het programma Jinek meer uitleg over de uitzending.

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek deelt dé truc om beleggingsfraudeurs terug te pakken

"Ondanks een verzoek daartoe van onze kant, is ons het vooraf bekijken van de uitzending geweigerd", laat de KRO-NCRV in een verklaring weten. "Voor zover ons nu bekend is gaat het over een man in Colombia die in opdracht van onze vaste correspondent in het verleden meerdere keren heeft ondersteund bij het vinden van biologische ouders."

De omroep heeft zelf contact gezocht met Kees toen duidelijk werd dat de journalist onderzoek deed in Colombia. "Van der Spek heeft ons meerdere vragen over deze persoon en onze zoektochten van destijds gesteld. Zijn vragen hebben wij uitgebreid en transparant beantwoord", aldus de omroep.

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek onthult 'pikant' detail in zaak Sumanta Bansi

"In de afgelopen dagen hebben wij uit zorgvuldigheid persoonlijk contact opgenomen met alle personen die destijds met hulp van Spoorloos in Colombia hun biologische ouder hebben gevonden waarbij deze man een rol heeft gespeeld, juist omdat het ‘t meest wezenlijke van iemand raakt, namelijk waar je vandaan komt. Ook ondersteunen we deze oud-deelnemers waar nodig en waar we kunnen."

Meer toelichting geeft de KRO-NCRV op dit moment niet. De omroep zegt niet om hoeveel oud-deelnemers het gaat.

Kees
Lees ook:
Kees van der Spek onthult hoe je het bekende balletje balletje-spel kan winnen