Ga naar de inhoud
RTL Boulevard Columns

'Echte Meisjes in de Jungle nu al de beste hysterische tv in tijden'

Michella Kox, Gaby Blaaser en Louisa Janssen Beeld © ANP

Journalist Tim van Rodijnen (26) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In zijn tweewekelijkse column pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast of ontroert.

"Dat belooft drama van het hoogste niveau"

Normaal gesproken hoeft het van mij niet zo; alwéér een oud tv-format uit de mottenballen halen. Het loopt vaak uit op een teleurstelling. Neem Idols, bijvoorbeeld. Vroeger een grote hit met Jamai als winnaar. En in de seizoenen dat Jamai in de jury zat, keek er weer niemand naar. Maar over de terugkomst van Echte Meisjes in de Jungle ben ik daarentegen laaiend enthousiast. Dat belooft drama van het hoogste niveau. Heerlijk!

Een blik op de twaalfkoppige cast en je weet dat deze dames garant staan voor goede tv. Het is een klassieker; zet een groep uitgesproken types bij elkaar en de sensatie komt vanzelf. Van Michella Kox, Fabiola Volkers en Louisa Janssen weten we dat ze niet op hun mondje zijn gevallen. Hoe gaan de ogenschijnlijk iets nettere types als Gaby Blaaser, Janice Blok en Diva Maria daarmee om? Ik kan niet wachten om te zien wiens acrylnagel als eerste afbreekt in een catfight.

'Zo
lees ook:
'Zo lang het duurde voor ik Peter Gillis leuk vond, zo snel is dat voorbij'

Toen elf jaar geleden Britt Dekker, Leslie Keijzer en Pauline Wingelaar (die we allemaal nog steeds op tv zien) met frisse tegenzin door de Surinaamse jungle paradeerden, was dat een regelrecht succes op RTL 4. Ook Michella gaf toen al acte de présence. Legendarische uitspraken als 'is het vlees al rijp?' en 'wat een ellende' zijn vandaag de dag nog steeds veelgebruikt. Wie heeft tegenwoordig niet die Whatsapp-sticker in zijn favorieten staan? 

Als ik de reacties mag geloven, ben ik niet de enige die van plan is om met popcorn op schoot naar Echte Meisjes in de Jungle te kijken. 'Als daar geen klappen vallen' was de eerste reactie die ik las en dat is natuurlijk in een notendop waarom iedereen zin heeft in deze nieuwe reeks. Niet dat er écht klappen moeten vallen, maar ik weet wel dat er memorabele tv-ruzies ontstaan waar we met z'n allen van zullen smullen.

'Eindelijk!
lees ook:
'Eindelijk! Dekhengst Harrie Snijders doet zijn bijnaam weer eer aan'

Waarschijnlijk speelt Michella daar als vanouds de hoofdrol in. Ik herinner me de bitchfight tussen Mies (zoals ik haar graag noem) en Amanda Balk in het eerste seizoen nog als de dag van gisteren. De dames vlogen elkaar letterlijk in de haren, goedkope extensions vlogen in het rond en langs de zijlijn gilden de andere meiden dat ze moesten stoppen. Heerlijke tv, wat mij betreft.

Wanneer het programma bij Videoland te zien is, is nog niet bekend. Wat we wél al kunnen zeggen, is dat we ons op kunnen maken voor een nieuwe lading hysterisch grappige tv-momenten. Ik heb nu al zin in de oneliners en WhatsApp-stickers die dit programma ons op gaat leveren.

'Ontroerend
lees ook:
'Ontroerend en verhelderend: die nuchtere en hilarische Louisa en Rowan in 't Gooi'

Het nieuws over de terugkeer van Echte Meisjes in de Jungle gemist? In de video hieronder zie je welke twaalf vrouwen meedoen aan de derde reeks.

Echte Meisjes In De Jungle keert na 10 jaar terug

00:12