Ga naar de inhoud
Entertainment

Kanye West maakt Twitter-comeback na Instagram-schorsing

Kanye West Beeld © ANP/EPA

Kanye 'Ye' West is terug op Twitter. Vrijdag post de rapper na bijna twee jaar weer een bericht. Zijn terugkeer heeft mogelijk te maken met het feit dat Instagram vlak ervoor de inhoud van zijn account had verwijderd nadat hij de regels en richtlijnen had overtreden.

Een woordvoerder van Meta, het moederbedrijf van Instagram, bevestigt aan Amerikaanse media dat de artiest inderdaad geen foto's meer kan delen. Instagram legt Kanye beperkingen op voor het gebruik van zijn account. Het bedrijf specificeert niet welke berichten precies zijn verwijderd en met welke beperkingen Kanye te maken heeft. Volgens NBC zou de sanctie te maken hebben met antisemitische uitspraken.

Kanye
Lees ook:
Kanye West: 'Het doet pijn als mensen zeggen dat ik gek ben'

Op Twitter plaatst Kanye vrijdag als eerst een foto van een zwarte pet waarop 2024 staat, waarschijnlijk een knipoog naar zijn recente uitspraken dat hij van plan is om zich in 2024 opnieuw verkiesbaar te stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten. De post kan rekenen op een reactie van Tesla-baas Elon Musk. 'Welkom terug op Twitter, mijn vriend', schrift Elon, die onlangs laat weten het platform alsnog te willen kopen na eerder te zijn afgehaakt.

In een tweede tweet plaatst Kanye vrijdag een foto van zichzelf met Mark Zuckerberg, de baas van Meta. Daarin beschuldigt de rapper Zuckerberg ervan hem van Instagram te hebben geschopt.

Trevor
Lees ook:
Trevor Noah noemt Instagram-schorsing Kanye 'pijnlijk'

Kanye wordt eerder dit jaar voor 24 uur geschorst door Instagram wegens racistische opmerkingen over de presentator van The Daily Show, Trevor Noah.