Ga naar de inhoud
Entertainment

Yolanda Hadid worstelt al 12 jaar met ziekte van Lyme: 'Enorme struggle'

Yolanda, Bella en Gigi Hadid Beeld © Getty Images

Hoewel Yolanda Hadid (58) op sociale media er meermaals van beschuldigd wordt haar dochters Bella (25) en Gigi (27) uit te hongeren, zegt het model in de nieuwe editie van 'Beau Monde' niet van diëten en uithongeren te zijn. "Ik ben wel van het bewuste eten, elke dag weer", aldus het 'Holland's Next Top Model'-jurylid.

"Heel soms heb ik een cheat day. Dan neem ik een ijsje of bak ik pannenkoeken"

Bewust eten houdt voor Yolanda in dat ze geen suiker, gluten en zuivel eet. "Eigenlijk alles wat iedereen lekker vindt", geint ze. De voormalig Real Housewives-ster doet het niet voor haar figuur, maar omdat ze al twaalf jaar de ziekte van Lyme heeft. "Een enorme struggle in mijn leven", aldus Yolanda. "Heel soms heb ik een cheat day. Dan neem ik een ijsje of bak ik pannenkoeken."

Yolanda
Lees ook:
Yolanda Hadid grapt: 'Ik ben de slechtste moeder ooit'

Volgens het voormalig supermodel is de modewereld de afgelopen jaren enorm veranderd. Zo worden modellen dertig jaar geleden nog gezien als kledinghangers en willen opdrachtgevers niets weten over iemands karakter of persoonlijkheid. Nu hebben modellen een stem, mede dankzij social media.

Daar moet je volgens Yolanda dan ook iets mee doen, iets goeds. "Ik zeg altijd tegen Gigi en Bella dat we samen 130 miljoen volgers hebben en die heeft God ons niet voor niets gegeven. Dus plaatsen we niet alleen maar mooie plaatjes, maar ook inzichten en levenslessen. Zo heb ik het vaak over gezondheid, opvoeden en wellness." Haar nummer één opvoedtip? Lead by example: "Zij kijken hoe jij je gedraagt, dus gedraag je goed."

Yolanda
Lees ook:
Yolanda Hadid doorbreekt lange stilte: 'Worstelde met depressie'