Ga naar de inhoud
Entertainment

Oude bekende krijgt na zesde poging gouden buzzer in HGT

Holland's Got Talent Beeld © Videoland/screenshot Holland's Got Talent 7 oktober 2022

Zo nu en dan zien we in 'Holland’s Got Talent' een kandidaat die al een keer eerder heeft meegedaan en nog één keer een poging wil wagen. Lisette Brillemans gaat een stap verder: zij doet voor de zesde keer mee in de hoop eindelijk een keer een plek in de finale te bemachtigen. Hoewel de jury niet overtuigd is, lukt het haar deze keer tóch om een gouden buzzer te krijgen.

Lisette heeft inmiddels al zo vaak meegedaan aan het programma dat Chantal Janzen en Dan Karaty haar wel herkennen. Bij haar laatste poging wist Dan niet hoe snel hij op de rode knop moest drukken, maar daar heeft Lisette deze keer wat op gevonden. "De opkomst gaat zo zijn, dat mensen niet meteen doorhebben dat ik het ben. Ik wil hoe dan ook een keer in de finale staan."

Lisette
Lees ook:
Lisette Brillemans voor de zesde keer in Holland's Got Talent

Haar truc blijkt te werken, want als ze opkomt, bedekt met een goudkleurig kleed, hebben de juryleden nog geen idee wie eronder zit. Zodra ze zich onthult, giert Chantal het uit, terwijl Dan vol ongeloof nee schudt. Edson da Graça en Marc-Marie Huijbregts hebben geen idee wie er voor hen staat, aangezien dit hun eerste seizoen is.

Jurylid
Lees ook:
Jurylid Edson da Graça is de grote verrassing in Holland's Got Talent

Als Lisette uitlegt dat ze voor de zesde keer meedoet, vraagt Marc-Marie wat haar talent is. "Paaldansen", grapt ze. Chantal grijpt in. "Ze kan heel goed pianospelen. Ze is zelfs bezig geweest met een internationale carrière, want ze deed ook mee aan Das Supertalent." Als Marc-Marie vraagt waar het dan elke keer fout gaat, heeft Chantal haar antwoord klaar. "Ze is heel goed, maar op een gegeven moment nemen de zenuwen het over en lukt de act niet helemaal zoals die bedoeld is."

Tussen haar laatste auditie en deze auditie zitten echter acht maanden, dus Lisette heeft genoeg tijd gehad om zichzelf te verbeteren. "Het moet gewoon goed gaan en lukken", besluit ze vastberaden. Zodra ze achter de piano schuift, spelen de zenuwen meteen weer op. "Het gaat toch weer fout", mompelt ze net voor ze begint.

Henk
Lees ook:
Henk uit MAFS laat zien wat hij kan in Holland's Got Talent

Van Dan krijgt ze binnen de kortste keren een rood kruis en ook de andere juryleden zijn niet overtuigd van haar optreden. Als ze klaar is, wil Lisette dan ook beteuterd van het podium lopen, maar ze wordt op het nippertje gered door Buddy Vedder en Jamai Loman. Zij haasten zich naar de gouden buzzer en drukken deze nog snel in. Lisette kan haar ogen niet geloven en is door het dolle heen.

"Wat vind je hier nou van?" vraagt ze Chantal. "Nou, dit is misschien niet leuk om te horen, maar zeg nou zelf: ging het vlekkeloos?" Als Lisette nee schudt, gaat Chantal verder. "Ik had hem niet voor jou gedrukt qua act, maar wel voor je doorzettingsvermogen. Dus gefeliciteerd, want je zit sowieso in de halve finale!"

Lisette Brillemans is terug en dít zag niemand aankomen!

02:33