Ga naar de inhoud
Entertainment

Buurman Mr. Frank Visser doet uitspraak neemt geen blad voor de mond: 'Teringbomen!'

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © SBS6/screenshot Mr. Frank Visser doet uitspraak 6 oktober 2022

Meester Frank Visser (71) en Viktor Brand (51) reizen in een nieuwe aflevering van 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' naar Axel in Zeeuws-Vlaanderen, waar Marie Jeanne en Christian zich groen en geel ergeren aan de 'teringbomen' van hun buurman Vico. Die verliezen namelijk zoveel blad, dat ze er knettergek van worden. Inmiddels is de sfeer tussen de buurtjes om te snijden en is het de hoogste tijd om het conflict met wortel en tak uit te roeien.

"Ik wil rust. En ze moeten me niet in mijn hart snijden door die bomen weg te halen"

Viktor reist af naar Zeeuws-Vlaanderen op de heetste dag van het jaar. Volgens de presentator is het bijna 40 graden. Maar niet alleen de temperatuur loopt flink op, ook Marie Jeanne en Christian zijn witheet. De bomen van hun buurman Vico verstoren al een tijd hun woongenot en ze zien maar één oplossing: de bomen moeten weg, want de dakgoten raken steeds verstopt. "Die buurman, die maakt ons kapot!"

Politie
Lees ook:
Politie ingezet in coniferen-ruzie Mr. Frank Visser doet uitspraak

De buurman in kwestie, Vico, vindt het op zijn beurt allemaal onzin. Hij is juist dolblij met de bomen en zegt dat het met die bladeren allemaal wel meevalt. De buren zelf zijn volgens hem het probleem, dat zijn gewoon 'zeurzakken'. "Die lekkages, dat is ook zoiets. Het is hún dak en het lekt. En dat ligt aan mij? Leg dat eens uit", raast hij. Volgens Vico is het dak slecht onderhouden en heeft hij nergens schuld aan. Hij wil absoluut niet dat de bomen weggaan, want "dit is waarvoor ik leef", vertelt hij aan Viktor. "Dit is gewoon pure wraak, want ze weten: als die bomen weg zijn, dan ben ik kapot."

Ook is hij het zat dat de buurman de hele buurt bij elkaar vloekt. "Als er een blaadje op het dak ligt, dan gaat 'ie door het lint en krijg ik een hoop gebulder over me heen. (…) Ik wil rust. En ze moeten me niet in mijn hart snijden door die bomen weg te halen."

Unicum:
Lees ook:
Unicum: Mr. Frank Visser doet uitspraak krijgt alsnog een happy end

Als Viktor de buren tegenover elkaar zet, wordt duidelijk dat het iedereen hoog zit. Vico wil Marie Jeanne en Christian niet aankijken en Christian niet eens aanspreken. "Ik heb niks met jou te maken, het is háár huis", aldus een verhitte Vico. Het is dan ook van groot belang dat mr. Visser snel een einde maakt aan alle ellende. Volgens de experts van het programma is het een combinatie die zorgt voor de overlast. Zo is het dak verouderd, is er schade aan de pannen waardoor er lekkage kan ontstaan én hopen de bladeren snel op waardoor het waterniveau stijgt. 

Meester Visser noemt het in zijn uitspraak niet 'abnormaal' dat de bomen overlast geven. Het is vervelend voor Marie Jeanne en Christian, maar zij zijn toch echt zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. "Dat is hier kennelijk onvoldoende gebeurd", aldus de rechter. De mogelijk daardoor veroorzaakte waterschade hoeft Vico alleen al daardoor niet te vergoeden. Ook kan Vico niet worden verplicht de bomen te verwijderen. Maar omdat de overlast dusdanig groot is, stelt mr. Visser wel voor dat Vico minimaal twee keer per jaar de goten van zijn buren schoonmaakt.

Viktor
Lees ook:
Viktor Brand schuift emigratie plannen op de lange baan

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de aflevering hier terug.