Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom ontbrak Henny Vrienten in het Televizier-In Memoriam?

Henny Vrienten (archieffoto) Beeld © ANP

Componist en zanger Henny Vrienten ontbrak donderdagavond in het In Memoriam tijdens de uitzending rond de Gouden Televizier-Ring omdat hij geen acteur en geen presentator was. Dat laat AVROTROS vrijdag weten in een reactie op de kritiek van veel BN'ers en kijkers dat in het herdenkingsblokje geen aandacht aan de Doe Maar-coryfee werd besteed.

"In het In Memoriam is er aandacht voor mensen vóór de schermen"

"In het In Memoriam is er aandacht voor mensen vóór de schermen", aldus een woordvoerder. "Presentatoren en acteurs. Vandaar dat Henny er niet bij zat." Zij zegt dat er wel over gepraat is om Henny toch op te nemen in het overzicht.

Richard
Lees ook:
Richard Groenendijk haalt uit naar Televizier: 'Gênant dat Henny Vrienten niet is herdacht'

Henny, die in april overleed, schreef veel liedjes voor iconische programma's als Het Klokhuis en Sesamstraat. Hij was ook in bijrolletjes te zien in de films Abeltje en Kruimeltje.

Onder anderen Richard Groenendijk en Ruud de Wild ergerden zich flink aan het ontbreken van Henny in het herinneringsblokje. Richard noemde het 'ronduit gênant'.

Zoon
Lees ook:
Zoon Henny Vrienten noemt eerbetoon aan vader 'heel bijzonder'

In het In Memoriam was wel aandacht voor Sien Diels, Eric van der Donk, Truus Dekker, Piet Paulusma, Jan Rot, Sis van Rossem, Eric Schneider, Gijs de Lange, Willibrord Frequin, Luuk Dresen, Cas Enklaar, Leontien Ceulemans en de pas drie dagen geleden overleden Léonie Sazias.