Ga naar de inhoud
Entertainment

Recordpercentage stemmen voor Even Tot Hier

Even Tot Hier Beeld © ANP

Voor zover bekend heeft nog niet eerder een programma de Gouden Televizier-Ring gewonnen met 70 procent van de stemmen. Dat heeft hoofdredacteur Jeroen de Goeij van de 'Televizier-gids', die het gala organiseert, vrijdag aan ANP bevestigd.

"Zo lang onze boeken - digitaal en op papier - teruggaan is het niet eerder voorgekomen"

"Of het een record is sinds 1964 durf ik niet met zekerheid te zeggen", nuanceert De Goeij. "Maar het is wel heel bijzonder en wij kunnen het ons allemaal niet heugen dat het eerder gebeurd is. Zo lang onze boeken - digitaal en op papier - teruggaan is het niet eerder voorgekomen." De Goeij is inmiddels vijftien jaar hoofdredacteur van het blad. Hoeveel stemmen het programma exact heeft gekregen, maakt de Televizier-gids nooit bekend.

Niels
Lees ook:
Niels van der Laan en Jeroen Woe in november terug met Even Tot Hier

De serie van cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe kreeg meer stemmen dan Het Jachtseizoen (SBS6) en De Bevers (RTL 5). Hoewel er inmiddels alweer zeven seizoenen zijn gemaakt van Even Tot Hier en het veel kijkers trekt, was het nog niet eerder genomineerd voor de prijs voor het beste televisieprogramma. Wel stond het programma eerder op de longlist.

Tv-critici
Lees ook:
Tv-critici reageren opgelucht aan talkshowtafels na winst Even Tot Hier

Voor BNNVARA is het al het derde jaar op rij dat de Ring wordt opgeëist. In 2020 won de omroep met Over Mijn Lijk en vorig jaar ging de hoofdprijs naar De kinderen van Ruinerwold.