Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen suggereert stemfraude bij Gouden Televizier-Ring

Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen (73) heeft vlak nadat bekend werd dat 'Even Tot Hier' de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen live op televisie gesuggereerd dat er mogelijk is gefraudeerd met de stemmen. "Dan heeft de organisatie het aan die twee jongens (Jeroen Woe en Niels van der Laan, red.) gegeven", zei de analist in 'Vandaag Inside' op SBS6 toen presentator Wilfred Genee (55) vertelde wie er gewonnen had. "Als de stemmen geteld waren, net als met Omtzigt bij het CDA, hadden De Bevers gewonnen."

"Als de stemmen geteld waren, net als met Omtzigt bij het CDA, hadden De Bevers gewonnen"

Volgens Johan heeft Even Tot Hier 'niet het publiek of doelgroep die nerveus gaat zitten stemmen'. Of De Bevers om een onderzoek moeten vragen, vindt hij echter niet nodig. "Nee hoor. John (De Bever, red.) moet blij zijn dat hij bij de eerste drie is, en ik heb hier heel erg vrede mee want het was wel het leukste programma."

Johan winnen de felbegeerde Ring in 2011 zelf met Voetbal International. "Ze hadden allemaal een bloedhekel aan ons, en ze hebben toch die prijs aan ons gegeven. Dus dat zou best eerlijk zijn gegaan."

Robbert
Lees ook:
Robbert Rodenburg wint Televizier-Ster Online-videoserie

Vooraf was er dit jaar kritiek op met name De Bevers omdat het programma genomineerd was zonder dat het een grote hit is. John en zijn man Kees hadden veel gelobbyd voor een nominatie, onder meer in Vandaag Inside.

Aran on Tour: Bevers bedanken Angela de Jong voor extra Televizier-aandacht

11:46
Even
Lees ook:
Even Tot Hier wint Gouden Televizier-Ring: 'Niet verwacht'