Ga naar de inhoud
Entertainment

Tamara Brinkman verrast door impact verkrachtingsscène GTST

Tamara Brinkman Beeld © ANP

Tamara Brinkman (44) heeft veel reacties gehad op de scène waarin haar personage Saskia in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' wordt verkracht. De impact van dat moment en de verhaallijn daaromheen, heeft haar verrast. "Natuurlijk hadden we het idee: dat gaat heftig zijn. Maar de impact hadden we van tevoren niet kunnen verwachten", zegt de actrice tegen het ANP.

"Ze vonden het goed dat het verhaal verteld werd. Het deed ze goed dat er aandacht aan werd besteed"

Er zijn ook veel reacties van slachtoffers van seksueel geweld, zegt Tamara. "Ze vonden het goed dat het verhaal verteld werd. Het deed ze goed dat er aandacht aan werd besteed."

Volgens de actrice is er van tevoren ook even getwijfeld over het verhaal. "Maar daarna dachten we: nee, het is juist goed. We moeten dit verhaal vertellen en vooral het traject van wat er na zo'n ervaring allemaal gebeurt."

30
Bekijk ook:
30 jaar verder: GTST-sterren onthullen geheim van vriendschap

Dat de RTL 4-soap de laatste jaren steeds meer realistische verhalen vertelt, vindt de actrice een goede ontwikkeling. "Mensen wilden zich meer in dingen herkennen. Dat zag je ook aan de afnemende kijkcijfers", legt ze uit. "Maar als tegenhanger heb je dan nog wel verhalen over ontvoeringen en mensen die begraven worden in de tuin, en zo. Je moet het wel een beetje in balans houden", voegt ze lachend toe.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman draagt Televizier-prijs op aan The Voice-slachtoffers

Vanwege de verhaallijn maakte GTST donderdagavond kans op de eerste Televizier-Ster Impact, voor een programma dat wat heeft losgemaakt in de samenleving. Die prijs ging echter naar de online serie BOOS, vanwege de aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland.

GTST-acteurs geholpen door intimiteitscoach voor misbruikscène

02:15
Even
Lees ook:
Even Tot Hier wint Gouden Televizier-Ring: 'Niet verwacht'