Ga naar de inhoud
Entertainment

Associated Newspapers noemt beschuldigingen Harry 'belachelijk'

Prins Harry Beeld © Getty Images

Uitgever Associated Newspapers spreekt de aantijgingen van onder anderen prins Harry (38) en zanger Elton John (75) met klem tegen. De twee zijn samen met diverse andere publieke figuren naar de rechter gestapt omdat ze beweren dat de maker van de tabloids 'The Mail on Sunday' en 'Daily Mail' hun privacy heeft geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

'Deze ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, die niet gebaseerd zijn op geloofwaardig bewijs"

Een woordvoerder van Associated Newspapers noemt het belachelijke beschuldigingen. Hij zegt dat de eisers en hun advocaten met 'deze ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, die niet gebaseerd zijn op geloofwaardig bewijs' lijken te hengelen naar informatie.

Naast Harry en John bestaat de groep aanklagers onder anderen nog meer uit de actrices Elizabeth Hurley en Sadie Frost, filmmaker en Elton Johns partner David Furnish en Doreen Lawrence, de moeder van een zwarte tiener die in 1993 werd vermoord.

Prins
Lees ook:
Prins Harry sleept uitgever Daily Mail voor rechter om afluisteren

Volgens advocatenkantoor Hamlins zou Associated Newspapers niet alleen telefoons hebben afgeluisterd, maar ook afluisterapparatuur in auto's en huizen hebben opgehangen. Hemlins spreekt van 'weerzinwekkende criminele activiteiten'.