Ga naar de inhoud
Entertainment

Staande ovatie voor Hallo, Ik Heb Kanker na winst Televizier-Ster Jeugd

Hallo, Ik Heb Kanker Beeld © Hallo, Ik Heb Kanker/EO

De dramaserie 'Hallo, Ik Heb Kanker' is donderdag tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot het beste jeugdprogramma. De EO-reeks won in Theater Carré de Televizier-Ster Jeugd.

"We staan hier met een dubbel gevoel"

In Hallo, Ik Heb Kanker vloggen de tieners Kelsie, Olivier, Marleen en Rose over hun leven met de ziekte. Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat op belangrijke momenten bij hen langs.

"We staan hier met een dubbel gevoel", vertelt de presentatrice. "Onze lieve deelnemer Marleen is vorige week overleden. Ze had er onwijs naar uitgekeken, de jurk helemaal klaar. We gaan er een feestje van maken, met haar in ons hart." Daarna krijgen ze een staande ovatie van het publiek, die moeite heeft het droog te houden.

Raven
Lees ook:
Raven van Dorst: 'Komst genderneutrale Televizier-prijs belangrijk'

Volgens Anne-Mar is kanker 'geen strijd die kan overwinnen of kan verliezen' en heeft Marleen 'keihard gevochten', net als de overige tieners. "Jullie zijn ongelooflijk de winnaars. Deze is voor jullie!"

Hands Up (KRO-NCRV) en Steken en Prikken (BNNVARA) maakten ook kans op de prijs voor beste jeugdprogramma. Vorig jaar won de AVROTROS-reeks De Zomer van Zoë.