Ga naar de inhoud
Entertainment

'Groningse boerin' Halina Reijn kreeg paniekaanvallen van wonen in New York

Halina Reijn Beeld © ANP

Halina Reijn (46) gooit in de VS hoge ogen met haar Engelstalige film 'Bodies Bodies Bodies'. De regisseur woont nu zelfs in New York, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

"Ik blijf toch een Groningse boerin die dat niet kent"

In de nieuwe Marie Claire vertelt Halina over haar leven in de metropool. "Het was fijn om het weer zomer te zien worden in New York. Het leven kwam terug in de stad nadat het lange tijd heel grimmig was met overal ratten en kakkerlakken op straat."

'Eclectische'
Lees ook:
'Eclectische' look Carice van Houten trekt veel bekijks tijdens première

Maar dat is niet het enige. Ze kreeg het namelijk ook erg benauwd van mensen die het slechter hebben dan zijzelf. "De kloof tussen arm en rijk is sinds corona zichtbaarder dan ooit. Je ziet veel daklozen en mensen zonder armen of benen. In het begin kreeg ik daar een beetje paniekaanvallen van, ik blijf toch een Groningse boerin die dat niet kent."

Toch wil ze niet weg uit The States. "Ik voel me hier nu heel prettig en wil kijken wat ik nog meer kan maken. Als ze hier eenmaal zien wat je kunt, gaan veel deuren open, daar wil ik natuurlijk wel gebruik van maken."

Pete
Lees ook:
Pete Davidson noemt nieuwe film Halina Reijn 'hitsig en bloederig'

Of ze voor altijd een New Yorkse blijft, dat weet ze nog niet. "Ik mis wel mijn vriend, vrienden en familie in Nederland en soms maakt het me onrustig: is mijn leven nu hier of daar? De komende tijd zal uitwijzen waar ik écht mijn plek vind."

Onlangs ging haar film Bodies Bodies Bodies ook in Nederland in premiere. In de film speelt ook Hollywood-acteur Pete Davidson, ex van Kim Kardashian en Ariana Grande. Met hem werken vond Halina heel bijzonder. "Hij is natuurlijk superberoemd en hij heeft méér te beschermen en te verdedigen. Maar Pete is ongelooflijk; ik zag vooral een harde werker die zich heel graag wil ontwikkelen als serieus acteur – en dat talent heeft hij ook zeker."

Halina Reijn dankbaar dat haar horrorfilm positief wordt ontvangen

06:41