Ga naar de inhoud
Entertainment

Even Tot Hier wint Gouden Televizier-Ring: 'Niet verwacht'

Even Tot Hier Beeld © ANP

De Gouden Televizier-Ring, de prijs voor het beste tv-programma, is donderdagavond uitgereikt in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam aan 'Even Tot Hier’. Het programma heeft gewonnen van 'De Bevers' en 'Het Jachtseizoen' met 70 procent van de stemmen.

"Wat ik niet had verwacht is dat als je er wel bij zit, dat je hem dan meteen wint"

In Even Tot Hier trakteren Jeroen Woe en Niels van der Laan de kijker op vlijmscherpe en verhelderende analyses. Het satirische programma houdt de concurrentie wat betreft kijkcijfers ver achter zich en dat succes wordt nu beloond door de kijkers met de Gouden Televizier-Ring.

Even Tot Hier had nooit de Gouden Televizier-Ring kunnen winnen zonder Paul de Leeuw. "Hij heeft ons uit het theater gehaald", zegt Jeroen Woe kort na de winst van de felbegeerde publieksprijs tegen het ANP. Hij en Niels van der Laan noemen hem daarom ook speciaal in hun dankwoord.

Paul
Lees ook:
Paul Römer vindt Televizier-Ring minder waard door stemmenlobby

"Paul had een voorstelling van ons gezien en zei: 'het lijkt me zo mooi als jullie bij mij op tv een keer een liedje doen'. Daarover hebben we heel lang getwijfeld want we dachten: we zijn theatermakers", zegt Jeroen over de weg naar Even Tot Hier. "Hij heeft ons het vertrouwen gegeven dat we het konden."

De twee maken vervolgens samen met Joep van Deudekom en Rob Urgert jarenlang het succesvolle programma De Kwis met De Leeuw. "Door hem en zijn vertrouwen zijn we geworden wie we zijn." Na het einde van De Kwis in 2018 ontstaat Even Tot Hier. "Nog steeds is Paul na een uitzending de eerste die appt, altijd met complimenten, altijd heel warm", aldus Niels.

Johan
Lees ook:
Johan Derksen suggereert stemfraude bij Gouden Televizier-Ring

Niels: "Het voelt nog een beetje onwerkelijk eigenlijk. De Televizier-Ring voelde altijd een beetje als een prijs die niet voor ons was ofzo. We hebben natuurlijk jaren De Kwis gemaakt en nu jaren Even Tot Hier, en we zijn nooit bij die laatste drie geweest überhaupt. Wat ik niet had verwacht is dat als je er wel bij zit, dat je hem dan meteen wint."

Frank
Lees ook:
Frank Lammers geeft kabinet steek onder water in Televizier-speech

De Bevers hebben dus niet gewonen, maar hebben de afgelopen weken alles gedaan om De Ring te bemachtigen en de 'stem op de Bevers'-reclame karavaan is behoorlijk op stoom. Toch is er ook veel kritiek op het RTL-programma, omdat de realityshow geen hoge kijkcijfers haalt. Angela de Jong noemt hun nominatie zelf het 'faillissement van de prijs' en ook Talpa-baas Paul Römer vindt het vreemd dat De Bevers zijn genomineerd voor de televisieprijs.

John en zijn man Kees reageren eerder in Aran on Tour al op alle kritiek. "Met 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht' hebben we echt moeten leuren bij platenmaatschappijen. Geen een radiozender draaide hem, het publiek bepaalt of het een hit wordt. Je kan doen wat je wil, maar het publiek bepaalt", aldus Kees.

Aran on Tour: Bevers bedanken Angela de Jong voor extra Televizier-aandacht

11:46
Helft
Lees ook:
Helft van outfit Tim Hofman voor Televizier-Ring Gala kwijt

Jessica Villerius won vorig jaar De Ring voor de documentaire De Kinderen van Ruinerwold.

De presentatie van het Televizier-Ring Gala was dit jaar wederom in handen van Jan Smit en Rik Westelaken. De twee presentatoren hebben ruime ervaring met het presenteren van het gala. Splinter Chabot en Britt Dekker presenteerden, ook net als vorig jaar, samen de voorbeschouwing.