Ga naar de inhoud
Entertainment

Ziggy uit K2 Zoekt K3 kreeg haatberichten na eerbetoon aan overleden vader

Ziggy Krassenberg Beeld © ANP

De 21-jarige Ziggy Krassenberg - bekend van onder andere zijn deelname aan 'Idols', 'The Voice of Holland' en 'K2 Zoekt K3 - krijgt enorm veel haat online. Aan 'LINDA.meiden' vertelt hij openhartig over de inhoud van deze berichten, die zelfs binnenstroomden nadat hij optrad op de uitvaart van zijn vader.

"Je zou denken dat mensen op zo’n moment begrijpen dat iemand mentaal niet helemaal stabiel is"

De zanger vertelt dat hij na zijn deelname aan Idols (2017) en The Voice of Holland (2019) eigenlijk alleen maar positieve reacties heeft ontvangen. "Pas toen ik auditie deed voor K2 Zoekt K3, een auditie die ik verknalde, kreeg ik binnen 24 uur twintig miljoen reacties. Tien miljoen daarvan waren doodsbedreigingen.” Sinds het muziekprogramma, waarin twee overgebleven leden van de meidengroep K3 op zoek gingen naar een nieuw derde lid, krijgt Ziggy dagelijks te maken met haatberichten en doodsbedreigingen. “Het maakt niet uit wat ik doe, ik moet er iedere dag mee dealen. Op straat moet ik constant over mijn schouder kijken. Het voelt soms als een gevangenis."

De zanger begrijpt niet waarom hij zoveel negativiteit over zich heen krijgt. "Het lijkt alsof mensen er niet tegen kunnen als iemand iets anders doet dan wat zij ‘normaal’ vinden.”

Deze
Lees ook:
Deze K2 zoekt K3-finaliste is al drie keer gevraagd voor Temptation Island

Zelfs nadat zijn vader plots komt te overlijden, krijgt hij te maken met hevige kritiek. Ziggy besluit namelijk voor zijn overleden vader te zingen op zijn uitvaart, nu een week geleden, en deelt deze beelden met zijn volgers. De nare reacties die daarop volgen, gaan hem niet in de koude kleren zitten. “Ik wilde alleen laten weten dat mijn vader overleden is. Je zou denken dat mensen op zo’n moment begrijpen dat iemand mentaal niet helemaal stabiel is en dat ze een keer rustig aan moeten doen. Maar helaas is dat niet het geval.”

Omdat zijn vader zijn grootste fan was, wilde Ziggy hem graag een laatste eer bewijzen door hem toe te zingen. “Dit was het moeilijkste optreden dat ik ooit heb gedaan. Het lijkt misschien alsof het me makkelijk af ging, maar vanbinnen huilde ik. Het is zo pijnlijk, want je vader ligt letterlijk naast je in zijn kist en het enige wat je wilt is dat hij wakker wordt.” Ondanks alle verdriet weet hij dat zijn vader trots op hem zou zijn geweest: "Drie weken geleden was hij nog bij een optreden van me en stond hij daar met tranen in zijn ogen naar me te kijken. Ik weet gewoon dat hij met diezelfde trotse blik had gekeken als hij me op zijn uitvaart had horen zingen.”

 

Ziggy
Lees ook:
Ziggy en Celester van K2 zoekt K3 brengen mierzoete single uit

Ondanks alle haat weet Ziggy zich wel staande te houden, zegt hij tegen het platform: "Ik heb het afgelopen jaar gezien dat je haat ook kunt gebruiken om iets positiefs mee te doen. Zo werd ik door de kleur van mijn haar (blauw en roze, red.) vaak een suikerspin genoemd. Daar heb ik uiteindelijk een nummer over geschreven en daar heb ik een gouden plaat uit gesleept.” Deze week komt zijn nieuwste single 'Candyrush' uit, dat speciaal is geschreven voor alle 'haters'. 

Helaas is het Ziggy dus niet gelukt deel uit te mogen maken van de popgroep K3. Julia Boschman mag zich de gelukkige winnaar noemen. Verslaggever Paul ging onlangs even bij de meidengroep langs:

Paul Voor Je Neus: zo lost K3 afwezigheid Hanne op

08:40