Ga naar de inhoud
Entertainment

Paul Römer vindt Televizier-Ring minder waard door stemmenlobby

Paul Römer Beeld © ANP

De waarde van de Gouden Televizier-Ring is de afgelopen jaren gedevalueerd doordat allerlei programma's hun achterban online intensief hebben aangespoord om te stemmen. Dat stelde Talpa-baas Paul Römer (59) woensdag in het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers'.

"Er wordt al jaren over geklaagd"

De televisieprijs wordt donderdagavond uitgereikt. De drie kanshebbers zijn dit jaar Even tot Hier (BNNVARA), De Bevers (RTL5) en Het Jachtseizoen (SBS6). Römer vindt het vooral vreemd dat De Bevers in het rijtje is beland. "Het is al jaren niet meer de prijs van de kijker, maar de prijs van degene die het beste zijn achterban weet te mobiliseren", aldus de directeur televisie van Talpa. "John de Bever is een sympathieke gast en het is een grappig programma. Maar als je kijkt naar al het moois dat op televisie wordt gemaakt, dan is het niet logisch dat De Bevers in de top 3 van meest gewaardeerde programma's van het jaar staat. Er kijken niet eens zoveel mensen naar."

De Bevers trekken zich niks aan van kritiek: 'Is een publieksprijs'

04:04

Römer spreekt in het programma van een 'devaluatie van de prijs in zijn algemeenheid. Er wordt al jaren over geklaagd.' Op de vraag hoe het stemsysteem zou moeten worden aangepast, heeft hij geen antwoord.

Arno
Lees ook:
Arno Kantelberg helpt de Bevers aan de perfecte Televizier-outfit

Hoofdredacteur Jeroen de Goeij van de Televizier-gids, die het gala organiseert, is bekend met de kritiek. "Het geluid klinkt vaker als realitysoaps in de race zijn", zegt hij. "Ook bij het programma VI was dat trouwens het geval. Maar het is en blijft de prijs van het publiek. De connectie die een programma met het publiek weet te maken, is ook onderdeel van de waardering. Ook dat onderdeel hoort bij televisie maken."

De uitreiking wordt overigens elk jaar geëvalueerd en ook dit aspect van de prijs zal na de uitreiking weer tegen het licht worden gehouden, aldus De Goeij. Zo werden de selectielijsten voor de prijzen dit jaar na kritiek van onder anderen Aldith Hunkar iets diverser. De hoofdredacteur wijst er ook op dat er al een 'kiesdrempel' bestaat: programma's die kans willen maken op de prijs, moeten gemiddeld door 500.000 mensen worden bekeken. De Bevers voldoet volgens De Goeij aan dat criterium.

Onze Aran Bade nam de Bevers onlangs nog mee in zijn auto in RTL Boulevard online serie Aran on Tour. John en Kees zelf hebben een heel ander idee over waar die Televizier-aandacht voor De Bevers vandaan komt:

Aran on Tour: Bevers bedanken Angela de Jong voor extra Televizier-aandacht

11:46
John
Lees ook:
John de Bever kwam op bijzondere wijze aan stemmen Televizier-Ring
Televizier-Ring
Lees ook:
Televizier-Ring Gala-momenten waardoor we van onze stoel vielen