Ga naar de inhoud
Entertainment

Zwarte Cross-documentaire zondag al in de bioscopen

Tante Rikkie Zwarte Cross Beeld © ANP

De documentaire over het festival Zwarte Cross zal eerder in de bioscopen te zien zijn dan in eerste instantie aangekondigd. De film, die 'Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang' heet, draait al vanaf zondag in 25 bioscopen. Dat hebben de makers en exploitant Pathé woensdag gemeld.

De documentaire is gemaakt door Floor van der Kemp en Lars Gierveld, die de mensen achter het festival volgden. In de documentaire wordt het verhaal belicht over 'een jongensdroom' van twee vrienden, 'die begon met 1000 bezoekers op een veldje in Hummelo en uitgroeide tot een van de grootste festivals van Europa met jaarlijks 220.000 bezoekers'.

Documentaire
lees ook:
Documentaire over Zwarte Cross vanaf oktober te zien

De film, geproduceerd door De Coproducent, neemt kijkers mee in het ontstaan van de Zwarte Cross in 1997 en de 25 jaar daarna. Ook Tante Rikie komt in de film voorbij, de directrice die dit jaar afzwaaide.

Orgel
lees ook:
Orgel Joke na Zwarte Cross-optreden: 'Volgend jaar zit ik er weer'

De publiekspremière van de film is op 9 oktober in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Deze voorstelling was binnen een uur uitverkocht. Daarom is de documentaire na die première direct ook in andere zalen te zien. Vanaf eind oktober staat de film ook op Videoland.