Ga naar de inhoud
Entertainment

Angelina Jolie: 'Brad heeft mij en mijn kinderen ooit mishandeld'

Beeld © Getty Images

Angelina Jolie (47) stelt dat haar ex-man Brad Pitt (58) haar en haar kinderen ooit mishandelde tijdens een vliegreis in 2016, zo meldt 'The New York Times'. De vermeende mishandeling kwam aan bod in de zaak die loopt over hun gezamenlijke wijnmakerij. Het zou deels de aanleiding zijn geweest voor hun scheiding.

"Brad kneep de keel van een van de kinderen dicht"

Angelina en Brad en hun zes kinderen waren onderweg van Frankrijk naar Californië. "Brad kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander kind in het gezicht", zo meldt het dossier. Ook zou hij Angelina bij haar hoofd hebben gegrepen en haar door elkaar hebben geschud, bier over haar heen hebben gegooid en bier en rode wijn over de kinderen hebben gegoten.

Angelina
Lees ook:
Angelina Jolie bezoekt Pakistan na overstromingen

In de papieren stellen de advocaten van Angelina dat de onderhandelingen over de wijnmakerij zijn stukgelopen, omdat Brad wilde dat zij 'een geheimhoudingsovereenkomst tekent die haar contractueel zou hebben verboden om buiten de rechtbank te spreken over Brads fysieke en emotionele mishandeling van haar en hun kinderen.' Vervolgens wordt het incident beschreven, dat plaats zou hebben gevonden in een privéjet.

Brad
Lees ook:
Brad Pitt brengt genderneutrale beautylijn uit

Federale autoriteiten zouden het incident hebben onderzocht, maar besloten om niet tot een strafrechtelijke vervolging over te gaan. Een paar dagen later vroeg Angelina een scheiding aan, meldt The New York Times. Angelina en Brad hebben samen zes kinderen, met leeftijden tussen de 14 en 21 jaar.

Angelina
Lees ook:
Angelina Jolie klaagde Brad Pitt aan na aanval in vliegtuig