Ga naar de inhoud
Entertainment

Geeft deze theorie antwoord op alle vragen rondom Don't Worry Darling?

Florence Pugh en Harry Styles in 'Don't Worry Darling' Beeld © New Line Cinema

Van liefde op de set tot 'spit-gate', er is geen tekort geweest aan pers rondom de film 'Don't Worry Darling'. Maar dat is vooral negatief geweest. Echter heeft dat enkel bijgedragen aan de populariteit van de film, die wereldwijd volle zalen trekt. Veel kijkers blijven wel met vragen zitten, die beantwoord kunnen worden door déze theorie.

Let op: dit artikel verklapt het plot van de film Don't Worry Darling

Alice (Florence Pugh) lijkt het ideale leventje te leiden in Victory met haar picture perfect hubby Jack (Harry Styles). Maar al snel komt ze erachter dat er iets flink mis is in het idyllische jaren 50-dorp. Wanneer haar vriendin Margaret tijdens een feestje laat blijken dat er iets niet in de haak is, begint Alice ook aan alles te twijfelen. 

Crew
Lees ook:
Crew Don't Worry Darling ontkent geruchten over ruzie op de set

Alice ziet een rood vliegtuig neerstorten vlak bij het hoofdkantoor van Victory, waar de vrouwen van de stad absoluut niet naartoe mogen en de mannen elke dag werken. Maar Alice gaat toch kijken wat er met het vliegtuig gebeurd is en belandt bij de ingang van het hoofdkantoor. Het vliegtuig is in geen velden of wegen te bekennen. Ze raakt het glas van het kantoor aan, waarna ze binnen een flits weer in haar eigen huis is. 

Don't
Lees ook:
Don't Worry Darling-regisseur verdedigt 'ontslag' Shia LaBeouf

Geschrokken en zonder enig idee van wat er gebeurd is, wordt Alice wakker. Haar echtgenoot Jack doet net alsof er niets aan de hand is, al vertrouwt Alice dat ook weer niet helemaal. Alice is, zo blijkt uit flashbacks, niet de enige die het hoofdkantoor heeft weten te bereiken. Ook Margaret is erheen geweest, samen met haar zoon. Tijdens die tocht speelt haar zoon met een rood vliegtuigje. Zowel haar zoon als het vliegtuigje raakt hierna vermist en wordt nooit meer teruggevonden.

'Harry
Lees ook:
'Harry Styles spuugde niet op Chris Pine'

Nadat Alice wakker wordt in haar eigen huis, krijgt ze een telefoontje van Margaret. Haar buurvrouw wil weten wat er heeft plaatsgevonden en vraagt heel specifiek naar het rode vliegtuig. Alice heeft er geen zin meer in, hangt op en probeert verder te gaan met haar leven. De dag erna berooft Margaret zichzelf van het leven en krijgt Alice het alsmaar benauwder. 

En daar komt de fantheorie aan te pas. Volgens de liefhebbers zou dit namelijk een significant detail zijn: Margaret zou Alice proberen te waarschuwen voor de gevaren van Victory. Dat zou ze doen door middel van een hallucinatie waarbij het rode speelgoedvliegtuigje van haar zoon crasht bij het hoofdkantoor, wat Alice ertoe beweegt op verder onderzoek uit te gaan. 

Harry
Lees ook:
Harry Styles zoent er lustig op los met mannelijke tegenspeler in trailer My Policeman

Hoe Margaret dat precies doet, blijft onduidelijk. Maar het zou dus haar manier kunnen zijn geweest om Alice te waarschuwen en haar te mobiliseren om in actie te komen tegen Victory. Het blijkt namelijk dat het helemaal niet zo'n idyllische plek is. 

Victory is een simulatie, gemaakt om vrouwen als een soort slaven te houden. De echtgenoten betalen voor de simulatie, koppelen hun echtgenotes in het echte leven hieraan vast, waarna ze voorgoed in de simulatie blijven zitten. De mannen verlaten de simulatie wel om in het echte leven te werken, omdat ze voor het simulatie-experiment moeten betalen. 

Klinkt dat je te ingewikkeld? Don't Worry Darling is vanaf nu in de bioscoop te zien. 

Zo begon de imposante carrière van Harry Styles

02:22