Ga naar de inhoud
Entertainment

Cilly Dartell vanwege ziekte gebonden aan Amerika: 'Elke drie weken chemo'

Cilly Dartell Beeld © ANP

Cilly Dartell (64) kampt al een paar jaar met longkanker. De voormalig 'Hart van Nederland'-presentatrice, die met haar man Jan Cocheret in Florida woont, heeft nu om de drie weken chemo. "Daarna ben ik een week ziek", vertelt ze in 'Beau Monde'.

"Mijn Amerikaanse en Nederlandse oncologen wisselen informatie en scans uit, en dat stelt me gerust"

Vanwege haar ziekte kan Cilly minder vaak op en neer naar Nederland om haar kinderen en kleinkinderen te zien. Toch is ze nog met regelmaat in ons koude kikkerlandje te vinden. Hierover vertelt ze: "Hoewel ik blij ben met mijn oncoloog hier, vind ik het heel prettig dat ik nog steeds naar het Antoni van Leeuwenhoek kan. Het is gewoon fijn om in je eigen taal over je ziekte te communiceren. Mijn Amerikaanse en Nederlandse oncologen wisselen informatie en scans uit, en dat stelt me gerust."

Cilly
Lees ook:
Cilly Dartell jubelt: 'Komende drie maanden geen chemo'

Het liefst zou ze iets vaker tijd doorbrengen in Nederland, maar volgens de presentatrice is dat niet haalbaar omdat ze geen 'eigen plek' meer heeft. Gelukkig heeft ze inmiddels ook in Amerika een heel leven opgebouwd. "Ik ga met een vriendin naar de sportschool en iedere woensdag eten we met vrienden. Stel je daar niet te veel bij voor, het zijn vooral chicken wings en burgers, maar het is wel heel gezellig", aldus Cilly.

Cilly
Lees ook:
Cilly Dartell na 'rottijd' weer stuk sterker: 'Alles is momenteel stabiel'

De behoefte om op vakantie te gaan is er sinds de verhuizing een stuk minder. "Het voelt iedere dag als vakantie, met een schommelbank in de boom en ons prachtige weidse uitzicht", vertelt ze trots over haar droomwoning.

"Tijdens de lockdowns was het hier ook prima te doen, al heb ik door alle beperkingen een jaar niet kunnen reizen. Ik zag mijn jongste kleinzoon daarom pas na twee maanden. Fijn dat er FaceTime is, maar de afstand voelde soms wel groot. Gelukkig is de band met mijn kinderen sterk en komen ze graag langs. Voor hen is Amerika nog steeds een heerlijk vakantieland."