Ga naar de inhoud
Entertainment

Britt Dekker trots op paard George: 'We mogen naar het EK'

Britt Dekker Beeld © ANP

Britt Dekker (30) heeft een succesvol weekend achter de rug. De presentatrice en haar paard George hebben goud behaald op het Nederlands Kampioenschap voor Iberische paarden. Op Twitter staat Britt stil bij de winst en zet ze haar paard flink in het zonnetje.

"George is zilver, maar bezorgt je goud"

Britt deelt meerdere foto’s van het heugelijke moment. 'Twee keer goud', begint ze haar tweet. 'Nederlands kampioen. We wonnen niet alleen twee proeven, maar hadden ook de hoogste scores van de hele dag wat betekent dat we naar het EK mogen! Wat een week. George is zilver, maar bezorgt je goud.'

Paardenfilm
Lees ook:
Paardenfilm Britt Dekker door meer dan 100.000 mensen bekeken

Daar is overigens geen woord gelogen, want Britt heeft ook al een Gouden Film Award in ontvangst mogen nemen voor haar film Silverstar, waarin haar paard George te zien is.

In 2019 krijgt Britt het paard van John de Mol onder bijzondere voorwaarden. Ze mag George voor 'eeuwig in bruikleen' nemen, in ruil voor het maken van programma’s. Een besluit waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft.

"Ik kreeg er een vriend voor het leven bij. Georges komst heeft me zoveel plezier gegeven en hij herinnert me er dagelijks aan dat hele toffe dingen ook uit het niets kunnen gebeuren. Dit paard heeft me gered."

Britt
Lees ook:
Britt Dekker kijkt uit naar geboorte veulentje