Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers Five Live uiten kritiek op aflevering: 'Tenenkrommend en flauw'

Linda de Mol en Waldemar Torenstra in Five Live Beeld © Talpa/screenshot uit Five Live

De eerste aflevering van 'Five Live' is goed bekeken, maar de kijkers zijn minder te spreken over de nieuwe dramaserie. Op Twitter regent het kritische reacties over de serie waarin Linda de Mol (58) en Waldemar Torenstra (48) de hoofdrol spelen. 'Tenenkrommend', 'flauw' en 'houterig' zijn slechts een greep uit de reacties.

"Een cast vol A-acteurs en dan nog zo'n slechte serie afleveren"

In de serie Five Live zijn Sara (Linda de Mol) en Roderik (Waldemar Torenstra) een gescheiden koppel dat de wekelijkse talkshow Five Live presenteert. Zenderbaas Flip (Daan Schuurmans) is niet tevreden over de kijkcijfers en vindt dat er hoognodig iets moet gebeuren. Sara en Roderik begrijpen dat hun plek niet meer vanzelfsprekend is en slaan de handen ineen.

Seks,
Lees ook:
Seks, intrige en macht: Linda de Mol speelt bedrogen presentatrice in Five Live

In de eerste aflevering is onder andere te zien hoe Irene Moors als Ellen Boetselaar een fictieve versie van Angela de Jong speelt. Het is geen geheim in Hillywood dat Angela en Linda geen beste vriendinnen zijn, maar om je persoonlijke vete in een serie uit te vechten, noemen sommige kijkers 'kinderachtig'. 

Aan het einde van de aflevering valt er namelijk studiolamp op Ellens hoofd, waarbij de bloedspetters op het gezicht van Sara en Roderik terechtkomen. Die lugubere scène zorgt bij kijkers voor ongemak. 

Angela
Lees ook:
Angela de Jong reageert op sneer van Linda de Mol: 'Sneue mediaruzie'

En dat niet alleen: de hele aflevering valt niet echt in de smaak bij de twitterende kijkers. Ze zijn van mening dat de serie een slap aftreksel is van De TV Kantine en dat het slecht geacteerd is. 

Linda reageert nu zelf ook op de scene met 'Ellen'. "Voor degenen die het einde wat heftig vonden: niets is wat het lijkt. Er gaan nog onverwachte dingen gebeuren", zo laat ze weten op de site van LINDA. Wat er precies gaat gebeuren wil ze nog niet zeggen, maar ze kan wel alvast verklappen dat het betreffende personage nog gewoon in leven is. 

Ondanks de kritiek hebben de makers van de serie vooralsnog weinig te klagen. Met maar liefst 987.000 kijkers beleeft Five Live wat cijfers betreft een droomstart. 

RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens noemt de serie aanvankelijk nog 'ouderwets leuk', maar is na het zien van de eerste aflevering niet over Five Live te spreken.

Rob Goossens over nieuwe serie Linda de Mol: 'Ouderwets leuk'

04:42
'Opmerkelijke'
Zie ook:
'Opmerkelijke' editorial Linda zorgt vooral voor vraagtekens

Five Live is elke zondag om 21.30 uur te zien op SBS6 en iedere volgende maandag ook bij Videoland.