Ga naar de inhoud
Entertainment

Maker Undercover aan de slag voor Netflix

Frank Lammers in Undercover Beeld © Netfix

Netflix heeft een 'talentdeal' gesloten met Nico Moolenaar, de maker van hitseries 'Undercover' en 'Ferry'. Dit betekent dat Nico de komende jaren nieuwe series voor Netflix ontwikkelt. Het is de eerste keer dat de internationale streamingdienst, die wereldwijd meer dan 220 miljoen abonnees heeft, zo'n deal sluit in de Benelux.

"Dit onderstreept onze ambitie om meer lokale content naar de regio te brengen"

"Dit onderstreept onze ambitie om meer lokale content naar de regio te brengen", aldus Antoinette Beumer, Director Originals Benelux.

Tom
Lees ook:
Tom Waes is klaar met Undercover: 'Verhaal is wel verteld'

Nico Moolenaar is een Belgisch-Nederlandse scenarioschrijver en producer. Hij is het meest bekend als showrunner en medebedenker van de serie Undercover. Het eerste seizoen van Undercover was bij de release op Netflix in 2019 de best bekeken productie van het jaar in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot een internationaal succes.

Momenteel zijn de opnames van de spin-off reeks Ferry, het vervolg op de gelijknamige prequel-film uit 2021, aan de gang. Hierin wordt het verhaal van de beginjaren van xtc-baron Ferry Bouman (Frank Lammers) en zijn vrouw Danielle (Elise Schaap) verteld.

Primeur
Lees ook:
Primeur voor Frank Lammers: 'Europees kampioen acteren'

Nico neemt ook zijn twee vaste artistieke partners, Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen, mee naar Netflix.

Frank Lammers speelt 'gekke broer van Ferry Bouwman' in nieuwe film

04:08