Ga naar de inhoud
Entertainment

Albert Verlinde staat stil bij tv-debuut 30 jaar geleden: 'Wat vliegt de tijd'

Albert Verlinde Beeld © ANP

Albert Verlinde (61) staat stil bij een mijlpaal: de presentator en theatermaker maakte dertig jaar geleden zijn tv-debuut. Hij begon in 1992 als presentator bij het programma Showtime op RTL 4. Sindsdien was hij te zien bij diverse programma's, waaronder de entertainmentprogramma's 'RTL Boulevard' bij RTL 4 en 'Shownieuws' bij SBS6.

"Wat vliegt de tijd"

'Een bijzondere week; 30 jaar geleden maakte ik mijn presentatie debuut met Paulien Huizinga in showtime bij RTL 4', schrijft Albert. Bij het Instagrambericht deelt hij een foto van het AVROTROS-blad TrosKompas, waar een foto op te zien is van hem en Paulien. 'Mooie voorpagina Tros kompas', vindt de producent. '30 jaar op tv. 30 jaar entertainment rubrieken. Wat vliegt de tijd!'

Albert
lees ook:
Albert Verlinde weg bij Shownieuws: 'Mens moet voor zichzelf kiezen'

Albert was tot voor kort nog te zien als expert bij Shownieuws, maar gaf een paar weken geleden aan te stoppen. Zijn contract liep nog tot mei 2023, maar Verlinde liet weten dat het 'teveel werd'. "Mijn dagen zitten vol met mijn werk als producent, mijn lidmaatschap van de gemeenteraad en talloze extra functies. Ik merkte dat het te zwaar werd om 's avonds dan ook nog naar de studio te rennen."