Ga naar de inhoud
Mysterieuze verdwijning

Rapper Lil Nas X verrast toeschouwers: 'Sorry, moet nodig poepen'

Lil Nas X eind augustus bij de MTV Video Music Awards. Beeld © ANP

Bezoekers van het optreden van Lil Nas X donderdagavond in het Amerikaanse Atlanta wisten niet wat ze hoorden toen de rapper van het podium verdween en hen live op de hoogte bracht van de reden van zijn mysterieuze verdwijning. "Ik ben nu backstage en dat hoort niet bij de show."

"Ik moet heel nodig poepen en dat gaat een minuut of twee duren", vervolgde de rapper. Zijn ontboezeming is te horen in de tweet onderaan dit bericht.

Nummer 2

"Mensen dachten dat ik een grap maakte", schreef de rapper gisteren op Twitter. Terwijl hij toch echt een 'nummer 2' aan het doen was. In zijn eigen bewoordingen: "I was literally back there dropping demons into that toilet."

Toeschouwers konden de openhartigheid van de ster wel waarderen. Op sociale media lieten ze weten mee te leven met Lil Nas X: iedereen moet op zijn tijd weleens onverwachts naar de wc. 

Muzikaal intermezzo

Bij Lil Nas X viel de show stil. Andere artiesten zouden zoiets 'professioneel' oplossen door gebruik te maken van een muzikaal intermezzo. Maar er zijn ook verhalen bekend van sterren die het noodgedwongen op het podium moesten laten lopen.

Dat overkwam bijvoorbeeld Fergie, ex-zangeres van de Black Eyed Peas, in 2005. Ze zong onverstoorbaar door. Ook zanger/gitarist Ed Sheeran is er weleens voor uitgekomen dat hij het op het podium in zijn broek had gedaan.