Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda de Mol en Peter Paul Muller hand in hand voor Gouden Kalf

Linda de Mol en Peter Paul Muller Beeld © ANP

Linda de Mol (58) en Peter Paul Muller (57) hebben vanavond Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt aan regisseur Will Koopman. Linda en Peter Paul speelden samen twee van Will Koopmans beroemdste rollen in de hitserie en film 'Gooische vrouwen'.

"Wij, Cheryl en Martin, zijn apetrots op jou"

Eerder werd al bekend dat Will Koopman, onder meer bekend van Gooische Vrouwen en Alles op Tafel, de prijs in ontvangst mocht nemen. Will Koopman krijgt de prijs omdat zij 'haar interesses, haar passies en haar humor als regisseur' vorm heeft weten te geven in films en series, 'die veelal vrouwelijke personages en verhaallijnen kennen, en die daarmee de harten van miljoenen, zéér verschillende Nederlanders heeft weten te veroveren'.

Knor,
Lees ook:
Knor, Narcosis en Do Not Hesitate grote winnaars Gouden Kalveren

Linda noemde de prijs een 'meer dan terechte bekroning van je geweldige carrière'. Will en Linda hebben volgens de actrice in totaal 645 dagen en nachten op een filmset gestaan, voor vijf langlopende series en vijf speelfilms. Toen bekend werd dat Will de prijs zou krijgen, werd Linda direct opgebeld door Peter Paul, die volgens Linda 'twee keer per week zijn Gouden Kalf oppoetst'. Hij wilde de prijs aan Will overhandigen en dat gebeurde dus vrijdag. "Wij, Cheryl en Martin, zijn apetrots op jou", sloot Linda af.

Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur wordt sinds 1981 uitgereikt aan mensen of instanties die zich hebben ingezet voor de Nederlandse filmcultuur. De prijs wordt dit jaar voor de 37e keer uitgereikt en ging in eerdere jaren naar onder anderen regisseur en scenarioschrijver Mijke de Jong (2021), acteur en presentator Jac Goderie (2019), actrice Monique van de Ven (2018) en scenarioschrijver Gerard Soeteman (2017).

Dramaserie
Lees ook:
Dramaserie Rampvlucht bekroond met Gouden Kalf