Ga naar de inhoud
Entertainment

Zieke Ton verblijdt de jury van Holland's Got Talent met zijn dansoptreden

Jon Greten uit Holland's Got Talent Beeld © RTL 4/Holland's Got Talent 30 september 2022

De 57-jarige Ton Greten uit het Limburgse Kerkrade heeft een hersentumor en vindt het daarom belangrijk om alles uit het leven te halen. Dat doet hij dan ook op het podium van 'Holland's Got Talent', waar hij zijn heupen losgooit en de jury omverblaast.

"Ik krijg nu bestraling, dus ik ben nog niet klaar"

Wanneer Ton het podium op wandelt, vraagt de jury hem wat hij op zijn gezicht heeft geschminkt. Met het woord 'choice' op zijn wang wil Ton de boodschap uitdragen dat iedereen vrij is om zijn of haar eigen keuzes te maken. De Limburger vertelt vervolgens dat hij een dansact gaat doen. "Ik wil laten zien dat je met mijn 57 jaar toch nog dingen kan doen die je normaal misschien niet zo snel zou doen." Jurylid Marc-Marie snapt niet wat Tons leeftijd hiermee te maken heeft. "Ik ben ook 57, Ton. Je gaat mij niet in een depressie praten. Ik vind 57 helemaal niet oud", zegt hij grappend. 

Wanneer Dan de Limburger vraagt of hij zelf nog fysiek in staat is om te dansen, vertelt Ton over het echte verhaal achter zijn deelname. "Ik ben geopereerd aan een hersentumor. Die was zes centimeter groot." Hierdoor kon Ton bijvoorbeeld negen maanden lang niet naar de wc. "Ik krijg nu bestraling, dus het gaat nog verder. Ik ben nog niet klaar." Om deze reden wil de ernstig zieke Ton laten zien 'dat je met positieve energie toch nog ver kunt komen'.

Henk
Kijk ook:
Henk uit MAFS laat zien wat hij kan in Holland's Got Talent

Wanneer Ton aan zijn dansact begint, kijkt de jury verrast naar de swingende Limburger. Hij danst - heel toepasselijk - op het liedje 'Freedom' van Pharell Williams. Al gauw wordt hij vergezeld door een aantal achtergronddanseressen. De energieke Ton krijgt vervolgens mooi commentaar van de jury. Choreograaf Dan: "Je hebt het nog steeds in je. Als je nog steeds zoveel plezier en energie op het podium hebt, verdien je het daar te staan."

Ook jurylid Edson is onder de indruk. "Wat een plezier spat hiervan af. (...) Je hebt me gewoon blij gemaakt met dit optreden." Met deze feedback is het dan ook geen verrassing dat Ton viermaal 'ja' ontvangt bij de stemronde. Dan wil echter benadrukken dat zijn plek in de volgende ronde 'niks te maken heeft met sympathie' voor het ontroerende verhaal van Ton: "Ik vond je gewoon top, daarom zeg ik ja." 

Bekijk de video van Tons optreden hieronder. De hele uitzending van Holland's Got Talent kan je nu terugkijken bij Videoland. 

Kandidaat
Kijk ook:
Kandidaat Holland's Got Talent zingt liefdeslied voor Dan Karaty

Ton Greten laat dansend zien dat leeftijd slechts een getal is

02:13