Ga naar de inhoud
Entertainment

Linda Hakeboom: 'Nu is iedere dag een dag zonder kanker'

Linda Hakeboom Beeld © ANP

Linda Hakeboom (37) is een open boek als het over kanker gaat. Aan '&C' vertelt ze ter gelegenheid van oktober borstkankermaand hoe het nu met haar gaat.

"Ik moet leren leven met die onzekerheid"

De documentairemaakster is in april dit jaar kankervrij verklaard nadat er in 2020 borstkanker bij haar is geconstateerd. "De operatie en bestraling hebben veel veranderd. Ik heb littekenweefsel en bestralingsschade die zich nog jaren verder door kan ontwikkelen. Dat maakt het dus lastig bepalen of wat ik voel iets is of niet. Ik moet leren leven met die onzekerheid", vertelt ze aan het tijdschrift van Chantal Janzen. 

Linda
Lees ook:
Linda Hakeboom kan opgelucht ademhalen: 'Maar ik blijf onzeker'

Linda praat openhartig over haar ziekte. Het tijdschrift vraagt zich dan ook af: "Vlogs, een boek, je inzet voor Pink Ribbon en je medewerking aan bewustwordingscampagnes: ben je het nooit 'zat' om zoveel met het onderwerp bezig te blijven?" Maar Linda vindt het fijn om haar verhaal te delen. "Het is nu zo'n groot onderdeel in mijn leven, dat ik het lastiger zou vinden als het er niét meer over zou gaan. Als ik iets op Instagram post over mijn ziekteproces wordt het vaak als nieuws overgenomen door andere media. Zo werkt dat nou eenmaal. Ik vind het helemaal prima, zolang ik mensen op die manier kan helpen."

"Ik heb kanker gehad. Een ziekte die onbehandeld je einde zou hebben betekend. Hiervoor was elke dag gewoon een dag. Nu is iedere dag: een dag zonder kanker."

Linda
Lees ook:
Linda Hakeboom in 'eenzame periode' na leven met kanker

Hoewel ze zich 'fysiek uitgehold' voelt, is ze wel lekker aan het werk. Ze is bezig met een documentaire over zangeres S10. "Stien vind ik een fascinerend en open mens. En een interessante artiest. Die combi vind ik boeiend. Maar het duurt nog lang voordat de docu uitkomt, op z'n vroegst eind volgend jaar. Ik vind het heerlijk om daar de tijd voor te nemen, dus dat doe ik ook."

Linda Hakeboom over periode na kanker: 'Moet opnieuw leren leven'

02:54